Източник: УМБАЛ-Русе Откриха новото педиатртично отделение в УМБАЛ-Русе. Изграждането му

...
Източник: УМБАЛ-Русе Откриха новото педиатртично отделение в УМБАЛ-Русе. Изграждането му
Коментари Харесай

УМБАЛ-Русе с ново педиатрично отделение

Източник: УМБАЛ-Русе
Откриха новото педиатртично поделение в УМБАЛ-Русе. Изграждането му е на стойност 500 хиляди лева, а парите са дарени от фондация „ Игнат Канев “.

Детското поделение на русенската болница към този момент разполага с 19 стаи с 45 кревати, с 3 интензивни стаи, трапезария, занималня и две манипулационни. Занималнята пък е обзаведена с дарения от акцията „ Капачки за играчки “ на Университетската болница.

„ Достоен за почитание и размисъл е образецът за родолюбие, родова памет и благотворителност към обществото, който бележитият наш съотечественик господин Игнат Канев и фондацията му дават. В забързаното си всекидневие все по-често забравяме, че добротата, милосърдието и честността са не просто нереални понятия, а предпоставки за благоденствието на една нация. Филантропската активност на господин Канев е урок по човещина, урок по обич към близък.

Показателно за това е и дарението за Русенската болница – единствено човек, осмислил инвестицията в здраве и обучение като

инвестиция в бъдещето, може да реализира огромни триумфи, персонална задоволеност и социална благодарност “, се споделя в приветствен адрес на здравният министър проф. Николай Петров.

Свързани публикации.. Болницата в Монтана с нова диализна инсталация 0 Поставиха неестествен ирис на дете с тежка очна контузия 0 Безплатен скрининг за проблеми с растежа в няколко елементи на страната 0

На откриването участваха донора Игнат Канев, основният секретар на Министерство на здравеопазването Елена Маркова, регионалният шеф Галин Григоров, зам.-кметовете на Русе - Наталия Кръстева и Иван Григоров, ръководителят на Общински съвет проф. Христо Белоев и Негово Преосвещенство Тивериополския свещеник Тихон.

Тази година първото поделение по педиатрия в

УМБАЛ-Русе навършва 50 години.

По-рано тази седмица то получи подаяние от Фондация „ Нашите недоносени деца “ - столове за кенгуру-грижа.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР