Източник: УМБАЛ Александровска Млад мъж от Бургас, загинал при инцидент,

...
Източник: УМБАЛ Александровска Млад мъж от Бургас, загинал при инцидент,
Коментари Харесай

Млад мъж даде шанс за живот на трима души

Източник: УМБАЛ " Александровска "

Млад мъж от Бургас, умрял при случай, даде късмет за нов живот на трима души. След диалог с екипа на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване на УМБАЛ Бургас и координатора по донорството доктор Милена Минева, околните му взимат благородното решение да дарят неговите органи.

Късно нощес органите – бъбреци и черен дроб, са взети в УМБАЛ Бургас и превозени в столицата.

Лекарите от УМБАЛ „ Александровска “ са трансплантирали бъбреците на двама мъже, които са били определени всред шестима пациента, чакащи на опашката. Единият е 48-годишният Н. К. от грар Годеч, а вторият - М. С. на 52г. от Петрич. И двамата са на хемодиализа от 2016 година.

Черният дроб ще бъде трансплантиран в Университетска болница

„ Лозенец “.

Свързани публикации.. Всеки ден в България умира по 1 жена с рак на шийката на матката 0 Кампания за здрави детски зъбки във Варна 0 Виктор Паскалев: Трябват обезщетителни механизми за цените на медицинските произведения 0

Трансплантираните се възвръщат в реанимацията на УМБАЛ „ Александровска “, като положението им е устойчиво. Черният дроб ще бъде трансплантиран в УБ „ Лозенец “.

Екипите на трите лечебни заведения са съпричастни към скръбта на фамилията на умрелия и благодарят за хуманното решение за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях миг.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР