Източник: Министерство на здравеопазването Министерството на здравеопазването разработва единни правила

...
Източник: Министерство на здравеопазването Министерството на здравеопазването разработва единни правила
Коментари Харесай

Разработват единни правила за заплатите в държавните болници

Източник: Министерство на здравеопазването

Министерството на здравеопазването създава единни правила към държавните лечебни заведения по какъв начин да се дефинира размерът на възнагражденията на чиновниците. Това стана ясно по време на среща на здравния министър Кирил Ананиев с управлението на Българската асоциация на експертите по здравни грижи (БАПЗГ) . Двете страни са на мнение, че би трябвало смяна в системата на възнаграждение в бранша.

Проблемите в системата стоят на дневен ред от години и не могат да се решат с оставки и митинги, считат от асоциацията.

Има дефицит на медицински сестри в страната. В момента те са по-малко от половината от нужния брой. Ако тене работят на две или три места, системата ще банкрутира, сигнализира Милка Василева , ръководител на Българската асоциация на експертите по здравни грижи (БАПЗГ).

Заплатата на медицинските сестри е към 520 лева приблизително за страната. Данните на Европейската комисия демонстрират, че почти 6 800 български медицински сестри вземат решение да практикуват специалността си в страни от Европейски Съюз. Подобна е и цифрата на обществените асистенти.

По време на срещата бяха разисквани и опциите за образование и спомагателна подготовка. Министерството ще спомага с всичко належащо, с цел да сътвори условия медицинските сестри да имат опция за продължаваща подготовка през целия живот, уточни Кирил Ананиев. Медицинските стандарти

по здравни грижи, наредбата за специализациите в опазването на здравето, както и в наредбата за здравните кабинети в детските градини и учебни заведения, са други тематики, които бяха разисквани.

Свързани публикации.. Дават 28,5 млн. лева на общинските лечебни заведения 0 Изтеглиха рисково бебешко мляко от задграничния пазар 0 Лекарският съюз поддържа митинга на общинските лечебни заведения 0

Методологичното управление на експертите по здравни грижи на територията на страната ще бъде предоставено на избран специалист (републикански консултант), с цел да е в сходство с практиката в другите страни по света.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР