Източник: КроссАмериканската администрация може да обмисли връщането на Турция към

...
Източник: КроссАмериканската администрация може да обмисли връщането на Турция към
Коментари Харесай

САЩ с ясно послание към Турция за Ф-35


Източник: Кросс

Американската администрация може да обмисли връщането на Турция към програмата за изтребители бомбардировачи от пето потомство F-35, единствено в случай че се отърве от противоракетните системи С-400, добити от Русия.

Това разгласи в сряда на брифинг за публицисти в Пентагона американският министър на защитата Марк Еспър.

Той беше запитан дали Съединени американски щати ще са подготвени да върнат Турция на плана за произвеждане на самолети F-35, в случай че тя откаже да употребява системата за Противовъздушна отбрана С-400. - Не. Не съгласно моите хрумвания - отговори Еспър. " Говорих за това доста ясно, обществено и уединено в контакти с моите турски сътрудници: или F-35, или S-400. Не и двете (тези оръжейни системи). Не можете да го сложите в гаража, и разгърнете още един (за задачите на кандидатстване). Или единия, или другия ", изясни военният министър на Съединени американски щати.

В същото време той призна, че с цялостното отменяне на Анкара от системата за противовъздушна защита С-400, Вашингтон може да изследва въпроса за завръщането на Турция към индустриалната стратегия на F-35. " Повтарям: те (турските власти) ще би трябвало да се отърват от програмата С-400 и тогава ние (американските служители) можем да обмислим това ", сподели Еспър.Според него обстановката към F-35 и С-400 в американско-турските връзки не се е трансформирала. " Ние сме там, където сме. Съжаляваме. Както споделих, Турция е дълготраен сътрудник и съдружник и се надявам, че тя още веднъж ще се движи в нашата посока и ще извърши това, за което НАТО се съгласи преди доста години: спрете да инвестирате. средства за съветска технология, технология от руско време. И те (турците) като че ли се движат в друга посока ", добави шефът на Пентагона.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР