Източник: КОЦ - Стара Загора Комплексният онкологичен център в Стара

...
Източник: КОЦ - Стара Загора Комплексният онкологичен център в Стара
Коментари Харесай

Онкологичният център в Стара Загора с нова апаратура

Източник: КОЦ - Стара Загора

Комплексният онкологичен център в Стара Загора ще закупи нова съвременна инсталация по самодейността за стабилно градско развиване Jessica. От там оповестиха, че скоро ще разполагат с високо софтуерна гама-камера (SPECT), комбинирана с компютърен томограф (CT), позволяваща по-прецизни и щадящи проучвания на хора, заболели от рак.

Общият размер на финансирането е 1 364 000 лв., като половината средства са предоставени от Регионален фонд за градско развиване, а другата половина – от банков заем. Предстои и избор на снабдител на техниката по плана.

„ Новият хибриден SPECT/CТ уред ще усъвършенства доста ранната диагностика и стадиране на болните, което е в основата на сполучливото модерно лекуване. Предимствата на тази инсталация пред останалите образни способи е приемането на хибириден 3D облик, даващ

по едно и също време информация за функционалността, топографията и структурата на проучвания орган. С новото съоръжение ще се понижи доста лъчевото натоварване на пациентите, заради потреблението на нови модерни технологии и използването на по-ниски дози радиофармацевтици “, разяснява доктор Петьо Чилингиров, шеф на онкологичния център.

Лечебното заведение разполага с гама камера, която е на повече от 17 години. Медиците признават, че с нея не могат да реализират задоволително качествена диагностика. Те чакат близо 30% растеж на пациентите със закупуването на новата техника.

В страната има четири SPECT/CТ апарата, като всички са разположени в столицата. „ Това е първият план в областта на опазването на здравето, който Фонда финансира и напълно предстоящо за нас, самодейността идва от Стара Загора, където Jеssica

плановете стават към този момент шест. Новата гама камера

ще увеличи потенциала за диагностика в целия район – качествено и количествено. Надявам се, че това ще способства за здравето на хората в Стара Загора и околния район “, разяснява Мартин Заимов, шеф на Фонда.
Свързани публикации.. Хроничните незаразни заболявания – съществена причина за гибел у нас 0 Oще 6 дни грипна почивка в област Ямбол 0 Лекарствата за редки заболявания ще са без социална поръчка 0

Jessica е единствения финансов запас с преференциални условия, който може да подкрепя обществени и частни вложения в опазването на здравето. Той е част от Като част от Оперативна стратегия " "Регионално развиване " за интервала

2007 – 2013 година Инвестиционната активност на Фонда продължава до 2025 година посредством реинвестиране на средствата, които се погасяват от към този момент приключени и функциониращи планове.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР