Източник: GlaxoSmithKline В рамките на специално организиран симпозиум в гр.

...
Източник: GlaxoSmithKline В рамките на специално организиран симпозиум в гр.
Коментари Харесай

Новата Sensodyne Rapid Relief с уникална формула за бързо действие

Източник: GlaxoSmithKline

В рамките на особено проведен симпозиум в гр. София, ГлаксоСмитКлайн (GlaxoSmithKline) показа пред лекари по дентална медицина новия артикул от портфолиото на Sensodyne - Sensodyne Rapid Relief с неповторима безводна формула за бързо деяние.

Sensodyne Rapid Relief е профилирана паста - здравно произведение, показана при сензитивност на зъбите ( дентинова срвъхчувствителност ) за клинично потвърдено бързо облекчение единствено за 60 секунди5,6 и дълготрайна защита1,5,6.

Лекторите

на събитието Д-р Павел Илиев, доктор по дентална медицина, Дентална клиника Естетика, гр. София и Доц. Д-р Елка Радева, доктор по дентална медицина, Катедра по консервативно зъболечение, ФДМ, МУ-София засегнаха тематиките за смисъла на дентиновата

свръхчувствителност и нуждата от намиране на решения. Говориха също за най-новите усъвършенствания на формулата и образните способи, беше показан и изчерпателен взор върху 10-те клинични изследвания, предоставящи научни данни за новата формула на Sensodyne Rapid Relief .

Дентиновата сензитивност е проблем, който се среща постоянно, като едно от последно направените изследвания демонстрира, че при младежите на възраст сред 18 и 35 години, той визира двама от пет души.

Повишената сензитивност на зъбите може да окаже съществено въздействие върху качеството на живот и самочувствието на хората с чувствителни зъби.

„ Спектърът на въздействие на този проблем е много необятен. 70% от хората, страдащи от чувствителни зъби, споделят, че не могат да изпитат наслаждение, когато се хранят и пият, защото нормално усещат дискомфорт при изразходване на топли и студени питиета или пък при ядене на шоколад. За да прикрият казуса си, огромен % от страдащите си основават характерни привички – например пробват да се прикрият до момента в който се хранят, някои закриват устата си с шал, а трети

споделят, че се усещат остарели. Немалък е броят и на хората, които се опасяват да посетят стоматолог, поради болката, която биха изпитали от дентиновата свръхчувствителност”, изясни доктор Павел Илиев, доктор по дентална медицина.

Болката от сензитивните зъби може да бъде облекчена елементарно и бързо със Sensodyne Rapid Relief , чиято неповторима формула е създадена за бързо деяние. Четкането на сензитивните зони обезпечава клинично потвърдено облекчение единствено за 60 секунди5,6.

След 8 седмици приложимост Sensodyne Rapid Relief обезпечава 64% понижаване на дентиновата свръхчувствителност 1. Дългосрочната приложимост на паста за чувствителни зъби може да докара до доста усъвършенстване в качеството на живот, обвързвано с оралното здраве2. 84,1% от пациентите, употребявали паста за зъби Sensodyne, имат усъвършенстване след 6 месеца. Облекчението настава още с първото четкане на зъбите.

Свързани публикации.. Домашни ограничения против чувствителни зъби 0 6 аргументи за чувствителни зъби 0 Срещу чувствителни зъби - дентални ленти 0
Безводната формула на Sensodyne Rapid Relief съдържа баланс от деен калаен флуорид и биоадхезивен полимер, който форсира запечатването на дентиновите тубули3 посредством обезпечаване на усъвършенствана биоадхезия4 и образуване на гелоподобна конструкция, която задържа калая.

Sensodyne Rapid Relief е извънредно подобаваща за пациенти със скоро диагностицирана дентинова свръхчувствителност и такива, които търсят бързо облекчение от чувствителността ”, изясни Доц. Д-р Елка Радева, доктор по дентална медицина, Катедра по консервативно зъболечение, ФДМ, МУ-София.

Референции:

1. Parkinson CR et al. Am J Dent.2015 Aug;28 (4):190-196
2. GSK data on File RH01897
3. Accepted for Presentation at IADR 2017, Abstract No:2631820
4. GSK data on File Report NPD/EU/049/16, December 2016
5. GSK Data on File 207211. January 2017.
6. Accepted for presentation at IADR 2017, Abstract no: 2635085.

CHBA/CHSENO/0083/17
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР