Източник: Дневник, колаж: БулфотоСлед един час дебати мнозинството в парламента

...
Източник: Дневник, колаж: БулфотоСлед един час дебати мнозинството в парламента
Коментари Харесай

Дневник: Парламентът одобри отчет на Антикорупционната комисия, в който Апартаментгейт не се споменава

Източник: " Дневник ", колаж: Булфото

След един час диспути болшинството в Народното събрание одобри отчет на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), в който се регистрира работата на комисията през 2019 година Тогава след скандал с тераса с противозаконни постройки напусна ръководителят й Пламен Георгиев, а малко преди приключването на мандата му като основен прокурор по предложение на ГЕРБ комисията пое Сотир Цацаров.

В отчета, който бе подсилен от 131 народни представители, се показва, че през м.г. антикорупционната комисия е реагирала на 166 сигнала за спор на ползи, а откритите случаи са единствено 14 с наложени санкции над 170 хиляди лева След решения на съда е отнето нелегално добито имущество за над 8.1 млн. лева, само че са отхвърлени искове за лишаване на имущество за над 8.9 млн. лева (още четете тук).

Българска социалистическа партия разгласи, че няма да поддържа отчета, защото антикорупционната комисия не работи дейно. Според аления народен представител Кристина Сидорова е притеснително, че в отчета няма нито дума за имотния скандал " Апартаментгейт " за купените под пазарните цени жилища от някогашния втори по въздействие в ГЕРБ Цветан Цветанов и други политици, в това число и противозаконната тераса на предходния титуляр на комисията Пламен Георгиев.

" Никакъв боязън нямам от този закон, господин Цацаров! Направен е, с цел да показва активност ", сподели Милко Недялков от Българска социалистическа партия. Той желае комисията да ревизира за корупция и спор на ползи и законопроекти.

В отговор Спас Гърневски от ГЕРБ упрекна социалистите, че " ги стяга чипикът ", защото се тормозят да бъдат разследвани, а желаят президентът Румен Радев да управлява антикорупционната комисия, с цел да прикриват. Той разгласи, че битката с корупцията и спора на ползи е ефикасна, защото притежатели на " крепости, острови и самолети " и олигарси били в пандиза. Все отново загатна, че имало " един в Дубай и различен - в Белград ".

" Нищо няма да се промени в работата на комисията, в случай че тя се назначава от президента. Всичко ще остане такова. Но в случай че смятате, че това е разковничето - на неверен път сте. Справянето с корупцията не е работа единствено на една комисия ", разгласи ръководителят на комисията Сотир Цацаров. Той сподели, че законодателните промени са в ръцете на депутатите, само че в случай че да вземем за пример се вкара ускорена конфискация на имущество, с цел да не се обезценява то, това би било нарушаване на права.

В отговор Крум Зарков от Българска социалистическа партия сподели, че рецензиите на опозицията не се изчерпват с това по какъв начин се избира управлението на комисията, а са свързани с успеваемостта на работата й.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР