Източник: Bulgaria ON AIR Общо 1 830 души са потърсили

...
Източник: Bulgaria ON AIR Общо 1 830 души са потърсили
Коментари Харесай

Над 1 800 души в Пирогов по празниците

Източник: Bulgaria ON AIR

Общо 1 830 души са потърсили здравна помощ в незабавното поделение на УМБАЛСМ „ Пирогов” за Великденските празници. Това оповестиха от пресцентъра на болничното заведение и прецизираха, че броят на потърпевшите е с 400 повече за последните 4 години.

За болнично лекуване са признати 240 души, от тях 10 пациента са без здравни осигуровки. Дежурните екипи в „ Пирогов “ са обслужили както пациенти от София и близките обитаеми места, по този начин и над 50 тежко потърпевши българи от разнообразни елементи на страната. По традиция, в натоварения трафик по тези празници стават доста произшествия, а университетската незабавна болница има потенциал да поеме най-тежките случаи в страната.

Общо 474 деца са били прегледани от лекарите от „ Пирогов “ по Великденските празници, като на 41 от тях им се е наложило да посрещнат Възкресението Христово в болничното заведение. В съпоставяне с постъпилите малчугани през последните четири години, броят им е с близо 130 повече.

Статистиката демонстрира, че близо 30 доста тежки случая на пациенти са минали

през пироговските противошокови зали. При тях е нужно сложно лекуване и лекари от няколко специалности, а диагностицирането постанова високоспециализирани проучвания. Тежко е било и за дежурните в пироговските реанимации –

там се борят за живота на 50 пациенти, от които 4 са деца.

Свързани публикации.. Лекари от Пирогов прегледаха над 160 деца в Смолян 0 Пирогов още веднъж ще работи с Фонда за лекуване на деца 0 Пирогов получи влиятелна премия 0

Отделението по детска гръдна хирургия също се снабди с скъпо подаяние – от стажант-акушерката Нино Колева. Тя завоюва книжки, приказки и книжки за оцветяване като премия от 12-ия Национален фотоконкурс "Най-сладка целувка – 2018 ".

"Благодарна съм за извънредно топлото посрещане от старшата здравна сестра на Отделението по детска гръдна хирургия в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов " - Росица Райкова и целия екип на отделението, където работят чудесно готови медицински експерти и ръководители по здравни грижи с потвърден професионализъм, дълготраен опит и безрезервност към специалността “, сподели студентката в IV курс на компетентност "Акушерка " към Медицински университет - София.

Вижте още по тематиката в репортажа на Bulgaria ON AIR:


Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР