Източник: Bulgaria ON AIR Националната система за спешни повиквания с

...
Източник: Bulgaria ON AIR Националната система за спешни повиквания с
Коментари Харесай

Променят системата за спешни повиквания

Източник: Bulgaria ON AIR

Националната система за незабавни повиквания с обединен европейски номер 112 ще бъде изменена. Това одобриха на второ четене депутатите в Народното събрание, гласувайки промени в Закона за Министерство на вътрешните работи.

„ За “ окончателния вид гласоподаваха общо 97 народни представители, 31 бяха „ въздържали се “, нито един „ срещу “.

Въвежда се понятието „ eCall “ сигнали. Това са незабавни повиквания на телефон 112 от транспортно средство, направени автоматизирано посредством активиране на бордовите датчици на автомобила или ръчно набиране, които посредством мобилните мрежи придвижват най-малък набор от данни. В Закона Националната система за незабавни повиквания с обединен европейски номер 112 е посочено, че се реализира звукова връзка сред пасажерите и най-подходящия публичен център за приемане на незабавни повиквания.

Внедряването на системата на eCall, чийто текст е част от измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи, ще стане след една година, тъй като тя към момента се създава механически. Тепърва ще стане ясно каква ще е нейната успеваемост. Това съобщи пред публицисти ръководителят на ГЕРБ Цветан Цветанов. „ Не може да стане внезапно и е невероятно това да се случи “, добави той.

Свързани публикации.. Д-р Кацаров: Трябва метаморфоза на цялата Спешна помощ 0 Поддържат системата на Спешна помощ до избора на нов реализатор 0 Министерство на здравеопазването: Без закъснение на коли за спешна помощ, в случай че системата на Спешна помощ спре 0

Депутатите удължиха с 1 година срокът, в който Министерски съвет би трябвало да реши дали да пренасочи към тел. 112 всички повиквания от номерата 150, 160 и 166.

Припомняме, че това лято имаше проблем с публичната поръчка за възобновяване системата на незабавния тел. 112. Тогава от Министерство на здравеопазването увериха, че няма да има закъснение на коли за спешна помощ до избора на нов реализатор. И прецизираха, че разполагат със лична паралелна система за съгласуваност. Тогава доктор Мирослав Ненков, който бе заместник-министър по опазването на здравето, изясни, че екипите ще се върнат към остарелия режим на работа до подписването на нов контракт за системата.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР