Източник: Българската Коледа Сливенската болница „Д-р Иван Селимински“ получи ценна

...
Източник: Българската Коледа Сливенската болница „Д-р Иван Селимински“ получи ценна
Коментари Харесай

Сливенската болница получи апаратура от Българската Коледа

Източник: " Българската Коледа "

Сливенската болница „ Д-р Иван Селимински “ получи скъпа инсталация като подаяние от „ Българската Коледа “. Двата апарата са инфузионна помпа и спирометър, предопределени за детското поделение, оповестява неговият шеф доктор Люба Бъчварова.

„ Изключително сме признателни на самодейността „ Българската Коледа “ и хората, които я вършат допустима, тъй като такива дарове никой не ни е правил. Преди две седмици получихме рентгенов уред и многоканален екран. А предходната седмица се сдобихме с инфузионна помпа от най-голям клас и уред за спирометрия, който ще ни помогне да изследваме дихателния размер на нашите пациенти, а те са най-вече със болести на дихателната система “, изясни доктор Бъчварова.

Инфузионната помпа ще помогне на лекарите от детското поделение на „ Д-р Иван Селимински “ да подготвят по-прецизно инфузионните разтвори. Чрез нея на дребните пациенти се вливат избрани дози лекарства. От своя страна спирометърът ще се употребява при контрола на болести при пациенти с разнообразни дихателни проблеми.

Източник: МБАЛ

„ Д-р Иван Селимински “

В края на ноември педиатричната клиника на УМБАЛ „ Александровска “ също получи подаяние от „ Българската Коледа “.

На 1 декември президентът на България Румен Радев бе на посещаване в УМБАЛ „ Св. Георги” , където започва самодейността "Българската Коледа ". „ Блгарската Коледа “ не е просто дарителска акция, а нещо доста по-голямо. Тя ни дава вярата и чувството, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни полезности. Тя споява разнообразни обществени пластове и влага в нашия максимален капитал – здравето на нашите деца “, сподели той.

Свързани публикации.. Педиатричната клиника на Александровска получи нова инсталация 0 Българската Коледа подава ръка на 238 деца 0 Българската Коледа в помощ на децата с тежки хронични болести 0

Темата на петнадесетото издание на „ Българската Коледа” е „ В поддръжка на избавения детски живот “ . „ Новите способи на лекуване разрешават ранна диагностика на тежки болести и дейно лекуване, което води до избавяне на живот, само че избавеният детски живот доста постоянно изисква продължителни грижи”, съобщи още президентът.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР