Изтичането онлайн на десетки строго поверителни документи за войната в

...
Изтичането онлайн на десетки строго поверителни документи за войната в
Коментари Харесай

Пентагонът: Изтеклите документи представляват „много сериозен“ риск за сигурността

Изтичането онлайн на десетки строго поверителни документи за войната в Украйна съставлява „ доста сериозен “ риск за националната сигурност и висшите водачи бързо подхващат стъпки за намаляване на вредите, сподели върховен представител на Пентагона в понеделник. И след общественото лъчение на данни провокират потрес в държавното управление на Съединени американски щати, Белият дом съобщи, че има опасения, че може да има спомагателни течове.

Крис Мийгър, асистент на министъра на защитата по публичните въпроси, сподели пред кореспонденти, че министърът на защитата Лойд Остин за първи път е схванал в четвъртък, че са изтекли редица класифицирани брифинги, описващи военните старания на Съединени американски щати във войната в Украйна и разузнаване, включващо други народи.

В дните по-късно Остин се свърза със съдружниците, организира ежедневни срещи за оценка на вредите и сътвори група освен за оценка на обсега на изгубената информация, само че и за обзор кой има достъп до тези брифинги. Отделът следи от близко „ по какъв начин този вид информация се популяризира и на кого “, сподели Мейгър.

Служител на защитата, който приказва с Асошиейтед прес при изискване за анонимност, с цел да разиска чувствителни въпроси, сподели, че Пентагонът към този момент е подхванал стъпки за понижаване на броя на хората, които имат достъп до тези брифинги. Служителят сподели, че Пентагонът постоянно преглежда описите за достъп, с цел да реши кой има потребност да знае и има достъп до секретни материали.

В Белия дом представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби беше запитан дали Съединени американски щати се приготвят за повече онлайн известия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР