Изтичането на информация от обсъждането за евентуални доставки на крилати

...
Изтичането на информация от обсъждането за евентуални доставки на крилати
Коментари Харесай

Берлин не е взел решение за изпращане на далекобойни ракети на Киев

Изтичането на информация от разискването за възможни доставки на крилати ракети " Таурус " на Украйна е породено от офицер, употребявал незащитена телефонна линия. Това обясни министърът на защитата на Германия.

Аудиозапис от конферентен диалог сред висши немски военни беше оповестен от съветски хакери. Инцидентът сложи немското държавно управление в неуместна позиция и обтегна в допълнение връзките с Русия.

 
Причината този диалог да бъде прехванат е самостоятелна неточност в приложението. Не всички участници са се придържали към предписаната процедура за несъмнено набиране. Изтекли са данни от участника в Сингапур. Той е бил обвързван посредством неоторизирана връзка, т.е. на практика посредством отворена връзка.
Борис Писториус – министър на защитата на Германия

Писториус посочи, че от изтеклия диалог е станало ясно, че няма политическо решение за изпращането на ракети " Таурус " на Украйна. Тези крилати ракети могат да поразяват цели надълбоко на територията на Русия.

Но някои министри от кабинета като външния Аналена Бербок приканват за доставка на такива ракети на Киев.

Канцлерът Шолц обаче към този момент е срещу, потвърждавайки, че подобен ход би представлявал риск Германия да бъде въвлечена директно във войната.

Говорителката на съветското Външно министерство Мария Захарова настоя Берлин да се извини и да понесе отговорност за както ги дефинира тя " деструктувните си дейности ". 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР