Изтекли домейни са тези, които не се подновяват от собствениците

...
Изтекли домейни са тези, които не се подновяват от собствениците
Коментари Харесай

Изтекли домейни - вашият съюзник в SEO стратегията

Изтекли домейни са тези, които не се възобновяват от притежателите в точния момент или притежателите ги пускат целеустремено, защото не дават отговор на потребностите им. Но изтеклите домейни имат опция да са превъзходен актив за други консуматори. Боклукът за един, може да е богатство за различен.

Понякога притежателят не осъзнава цената на своя домейн и го оставя да изтече, а той в действителност е цифров актив, който може да бъде извънредно потребен за SEO тактиката. С годините домейнът натрупа престиж, основан на линковете, които сочат към него. Неговите индикатори (Domain Authority и Domain Rating) се повишават и по този начин той става все по-ценен и по-ценен. Гугъл избира старите и авторитетни запаси, по тази причина постоянно класира по-добре такива източници, от колкото нови уеб сайтове на същата тема.

Ще разгледаме по-подробно по какъв начин да се възползвате от изтекли домейни с SEO цели. Но дано първо забележим по какъв начин да се сдобиете с подобен вид домейни.
Как да купите качествени изтекли домейни?
Съществуват няколко варианти за закупуване на изминал домейн:

От търгове на огромни регистрари;

От .

Ако се спрете на първия вид, ще би трябвало сами да извършите инспекция за домейните, които ви интересуват - какви метрики имат, дали разполагат с добър линк профил, дали не са били употребявани за спам. Това може да ви отнеме скъпо време, а по-късно няма гаранция, че ще съумеете да закупите домейна, защото ще би трябвало да участвате на търг с наддаване дружно с други консуматори.

При втория вид ще спестите и време и старания, защото в този вид платформи екип от експерти авансово е оценил всеки един изтичащ домейн и е подбрал .
Как да употребявате изминал домейн?
Идеята не е да купите, който и да е изминал домейн, а подобен, който в действителност има стойност. За това би трябвало да имате визия с каква цел го взимате.

Добро начало е да ревизирате дали домейнът към момента пази остарялото си класиране в търсачките или не. Т.е. дали се класира по основни думи от съответната ниша, за която се е отнасяло наличието му.

Ако е изгубил първичното си класиране, не се тормозете, престижът му може да се трансферира към различен ваш уеб страница посредством 301 пренасочване. Тогава неговите линкове и метрики ще засилят вашия уебсайт и ще му оказват помощ за по-добро класиране в Гугъл. Реално, двата домейна ще се слеят в един и вие ще наследите тежестта на изтеклия домейн.

Ако не е изгубил първичното си класиране, можете да възстановите остарялото наличие на уеб страницата и да продължите да го поддържате. Можете да го развиете като нишов уебсайт, от който да печелите като афилиейт или посредством различен тип реклами.

Практика е да се закупуват голям брой изтекли домейни и за да се сътвори мрежа от частни блогове (Private Blog Network), която да употребявате за създаване на нови линкове с малко старания. Това е рискова тактика, защото цялата мрежа може да получи наказване от Гугъл, в случай че се откри, че уеб страниците са свързани и са на един и същи притежател. Но подобен вид блог мрежа могат да имат и голяма доходоносност, тъй че рискът си заслужава.

 

На който и вид за потребление на вашия изминал домейн да се спрете, сигурно ще се насладите на изгодите и ще подобрите вашите SEO резултати.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР