Изтече информация и слухове относно гамата iPhone на Apple за

...
Изтече информация и слухове относно гамата iPhone на Apple за
Коментари Харесай

iPhone 17 може да получи нова функция на камерата, която Samsung тества през 2018 г

Изтече информация и клюки по отношение на гамата iPhone на Apple за 2025 година, които стават все по-интересни. Стана ясно, че един от моделите iPhone 17 може да бъде оборудван със система с променлива апертура. Преди това Samsung към този момент беше опитал с сходна алтернатива в серията Galaxy S9 и беше открито, че това ще разреши на потребителите да управляват дълбочината на рязкост, осигурявайки по-добро боке и по-остър фокус в по-широк диапазон от сюжети.

Технологията с променлива диафрагма отсъства от смарт телефоните, най-малко в западния свят, от ранния опит на Samsung. По това време дребният размер на датчиците на камерата на смарт телефона направи тази функционалност по-малко ефикасна. Въпреки това, с внедряването на технологията през 2023 година в разнообразни китайски флагмански телефони, наподобява, че промишлеността е подготвена да я прегърне още веднъж.

Данните настояват, че най-малко един модел iPhone 17 ще разполага с механично следена система с променлива диафрагма. Това развиване може да бъде директен отговор на провокациите, пред които са изправени актуалните камери на смарт телефоните с огромни датчици и необятни бленди, които постоянно имат проблеми с дълбочината на рязкост и фокуса, изключително при снимане на близки или групови фотоси.

Брандове като Xiaomi и HUAWEI са решили тези проблеми посредством консолидиране на променлива диафрагма в своите флагмански модели. Xiaomi 14 Ultra, по-специално, е оборудван с огромен инчов датчик с регулируема бленда, която разрешава на фотографите да превключват сред необятна диафрагма за ярки фотоси с боке резултат и тясна диафрагма за увеличена дълбочина на рязкост и по-остър фокус в целия кадър.

В момента iPhone употребява композиция от голям брой лещи и програмен продукт за машинно образование, с цел да симулира корекции на боке в портретния режим. С механично регулируемата диафрагма обаче камерите на iPhone биха могли да реализират по-естествен боке резултат, даже и отвън портретния режим и да компенсират страничните резултати от евентуално по-големия размер на датчика.

Остава неразбираемо дали внедряването на Apple ще включва просто превключване сред две или повече авансово заложени стойности на диафрагмата, както направи Samsung с Galaxy S9, или по-усъвършенствано безстепенно ръководство на блендата, както в последния флагман на Xiaomi.

Въпреки че към момента сме надалеч от това да узнаем нещо сигурно, вероятността за променлива диафрагма на повече телефонни камери сигурно е вълнуваща. Ако Apple го направи, това може да провокира възобновен интерес към технологията, евентуално водещ до резултат на доминото, при който други производители, в това число и Samsung, ще преразгледат позицията си по отношение на променливата диафрагма.

Препоръчваме също да си припомните, че съгласно неотдавна изтекла информация стана ясно, че в серията iPhone 17 моделът Slim ще замести разновидността Plus.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР