Изтече едномесечният гратисен период за Синята зона във Варна. Така

...
Изтече едномесечният гратисен период за Синята зона във Варна. Така
Коментари Харесай

От днес Синята зона във Варна вече е платена

Изтече едномесечният гратисен интервал за Синята зона във Варна. Така от през днешния ден, 13 август, всички паркиращи на обозначените места в идеалния център на Варна следва да заплащат такса за престоя си. Цената е 1 лева на час, a работното време на зоната е всеки работен ден от 9 ч. до 19 ч.

През почивните и празничните дни паркирането е гратис. На всички извършители, паркирали, само че не платили такса ще бъдат сложени скоби, предизвестяват от Община Варна.

Неправилно паркиралите пък ще бъдат глобени с санкции - фиш от 20 до 50 лв., 200 лв. коства прекъсването на място за хора с увреждания. В зоната за платено паркиране на Варна са обособени общо 2603 паркоместа. Осигурени са и 106 закрепени и обозначени места за преференциално паркиране на коли, пренасящи хора с трайни увреждания, без възнаграждение до 3 часа. Важно е да се знае, че паркирането в „ синята зона “ е позволено до 3 часа. При постигане на оптималния интервал, системата няма да приема и таксува опити за следващи заплащания и клиентът би трябвало да реалокира своя автомобил отвън обсега на зоната.

Нов тричасов престой може да стартира откакто изминат 30 минути от приключване на предходния. Заплащането може да се извърши посредством SMS или в брой – в търговски обекти в центъра, които са маркирани със специфичен стикер. Заплащане може да се извърши и посредством мобилно приложение, което може да бъде изтеглено от www.varnaparking.bg. Виртуален паркинг метър, което дава опция да се избере интервал на престой от 30 минути до 3 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР