Изстрели и димни гранати на турско-гръцката граница. Обстановката остава изключително

...
Изстрели и димни гранати на турско-гръцката граница. Обстановката остава изключително
Коментари Харесай

Изстрели и димни гранати на турско-гръцката граница

Изстрели и димни гранати на турско-гръцката граница. Обстановката остава извънредно напрегната поради миграционния напън. Военен хеликоптер на гръцките сили облетя границата, с цел да види каква е обстановката от въздух.

За следващ ден на блокирания граничен пункт Кастаниес отекват изстрели. Шокови бомби и сълзотворен газ стопират мигрантите. Днес се стигна за следващ път до конфликти сред мигрантите и гръцката войска.

На браздата дойде гръцки евродепутат, който се закани да сложи въпроса в Брюксел.

" Аз ще слага въпроса в Европарламента, Гърция би трябвало да си остане на гърците, а не на бежанците и ще чакам отговора на Турция ", съобщи Йоанис Лагос.

Според гръцкото държавно управление Турция подкрепя мигрантите в опитите им за незаконно прекосяване на границата. В клип публикуван до медиите, от Атина настояват, че турските гранични отстрелват с газ гръцката войска.
Гръцкото държавно управление: От турска страна се хвърлят димни бомби към " Кастаниес " (ВИДЕО) Нападения се правят от турската полиция, с цел да оказват помощ на мигрантите да преминат граничната линия на оградата, считат оттова
На Кастаниес непрестанно идват коли, с които гърците носят храна на мигрантите в ничията земя.

Атанас Атанасов идва за повторно. Българинът, който от 25 години живее в Гърция, също оказва помощ. Хората от пограничните села чакат от политиците да сложат завършек на бежанската рецесия.

Към Пазаркуле не престават да се стичат мигранти, а в региона на турския граничен пункт към този момент има построен палатков лагер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР