Изслушванията в Европейския парламент на предложените за нови еврокомисари няма

...
Изслушванията в Европейския парламент на предложените за нови еврокомисари няма
Коментари Харесай

Брюксел: Изслушванията на бъдещите еврокомисари в ЕП няма да се повлияят от решенията на правната комисия

Изслушванията в Европейския парламент на препоръчаните за нови еврокомисари няма да бъдат наранени от вчерашните решения на парламентарната правна комисия. Това посочи в отговор на въпроси представител на Европейската комисия.

Той означи, че графикът на чуванията се резервира. По неговите думи няма да бъдат изслушани към този момент единствено претендентите на Румъния и на Унгария, за които през вчерашния ден правната комисия реши, че не дават отговор на условията. Говорителят уточни, че новоизбраният ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен през вчерашния ден е разговаряла с ръководителя на Екологичен потенциал Давид Сасоли. Фон дер Лайен чака от Сасоли писмо, в което да бъде обявено публично решението на правната комисия и да бъдат направени оферти какво следва.

"Вчерашното деяние на правната комисия стопира процеса за двамата наранени претенденти до намирането на решение ", разясни представителят на Европейска комисия. По неговите думи към този момент няма изясненост дали Букурещ и Будапеща би трябвало да повдигнат нови претенденти, или на досегашните претенденти би трябвало да бъдат поверени други отговорности в новата Европейска комисия, с цел да получат поддръжката на евродепутатите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР