Изслушването на живо в сряда може да определи колко бързо се движи делото за подривна дейност в окръг Фултън

...
Съдията от Върховния съд на окръг Фултън Скот Макафи, който
Коментари Харесай

Съдията от Върховния съд на окръг Фултън Скот Макафи, който председателства делото за подривна дейност в Джорджия срещу бившия президент Доналд Тръмп и 18 други обвиняеми, ще проведе първото си изслушване в сряда следобед на фона на въпроси колко скоро може да започне процесът.

В прекъсване на изслушванията във федералния съд и обвиненията в Ню Йорк срещу Тръмп, в сряда в 13:00 ч. Изслушването на ET ще бъде излъчено.

01 подаване на облигация на Тръмп CNN

Изслушването може да даде ключова представа за това колко доказателства имат прокурорите на окръг Фултън в делото си срещу Тръмп и неговите съюзници, които са обвинени в намеса в резултатите от изборите в Джорджия през 2020 г., за да се опитат да отблъснат щата от Джо Байдън.

Макафи, в съдебна декларация, каза, че се интересува от прокурорите на окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис да предоставят „добросъвестна оценка“ за това колко време ще отнеме провеждането на общ процес за всички 19 обвиняеми и колко време ще отнеме ако делото е разделено на подгрупи подсъдими. По-конкретно, той иска да знае колко свидетели и доказателства може да представят прокурорите.

Като част от изслушването McAfee ще разгледа исканията на адвоката Кенет Чезебро, подкрепящ Тръмп, и бившия адвокат на кампанията на Тръмп Сидни Пауъл за отделяне или „отделяне“ на техните дела от другите съобвиняеми, с надеждата да получат по-бърз процес.

И Пауъл, и Чезебро се позоваха на правото си на бърз съдебен процес и ако им бъде предоставено, това ще разруши делото и ще позволи на делата им да влязат в съдебен процес веднага през октомври, според закона на Джорджия. Датите за процеса на другите обвиняеми могат да бъдат насрочени за по-късна дата.

Всички 19 обвиняеми, обвинени в разрастващия се случай за рекет в окръг Фултън – включително Пауъл и Чезебро – се признаха за невинни и се отказаха от правото си на лично изправяне.

Миналата седмица правният екип на Chesebro подаде отделна молба с молба към съдията от окръг Фултън да не го принуждава да бъде съден заедно с неговия съобвиняем Пауъл. В заявлението адвокатите на Чесебро казаха, че той никога не е имал „директен контакт или комуникация“ с Пауъл и не е обвинен в участие в същите схеми като Пауъл.

Бившият президент Доналд Тръмп говори по време на митинг на 7 юли 2023 г. в Каунсил Блъфс, Айова. Бившият президент Доналд Тръмп говори по време на митинг на 7 юли 2023 г. в Каунсил Блъфс, Айова. Чарли Ридел/AP

Понастоящем процесът срещу Чесебро е планиран да започне на 23 октомври. Уилис каза, че иска да запази делото заедно и да проведе един мащабен процес за всички обвиняеми, започващ през октомври.

Тръмп и много от неговите съобвиняеми се противопоставят на този бърз график и подадоха молби да бъдат отделени от делото, за да отложат началото на съдебните процеси след октомври.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР