Изслушването на Брет Кавано в Сената беше прекъснато от депутати

...
Изслушването на Брет Кавано в Сената беше прекъснато от депутати
Коментари Харесай

Изслушването на Брет Кавано в Сената беше прекъснато и съпроводено с протести

Изслушването на Брет Кавано в Сената беше прекратено от депутати от Демократическата партия и съпроводено с митинги от аудиторията. Във Вашингтон стартира 4-дневен маратон от диалози, които би трябвало да завършат с одобряването на Кавано като нов висш арбитър на Съединени американски щати. 

Изслушванията за назначението на Брет Кавано във Върховния съд започнаха с замяна на остри реплики от двете страни на политическата преграда, а представители на Демократическата партия в Сената прекъснаха изказванията на ръководителя, до момента в който някои присъстващи в публиката крещяха и стачкуваха.

Председателят на правосъдната комисия Чък Грейсли съумя да приказва единствено няколко секунди, преди сенаторът от Калифорния Кемала Харис да повдигне възражения пред комисията, че е получил единствено една партида от 42 000 документа, свързани с работата на претендента с предходната президентска администрация по времето на Джорд Буш.

" Не можем да продължим по този начин ", съобщи Харис.

Грейсли я упрекна, че нарушава правилника, само че други демократи я поддържаха и провокираха крясъци и митинги в залата.

Изслушването замязя на спектакълът с емфатичен политически темперамент, само че е присъщ за интервала, в който се намира страната - изострени предизборни връзки сред водещите партии, два месеца преди междинните избори.

Кавано има една от най-дългите кариери в президентска администрация - 6 години паралелно до президента Джордж Буш и над 10 години като правист във Вашингтон. Преди да влезе в Белия дом е работил и като самостоятелен юрист за прокурора Кенет Стар в продължение на три години по време на следствието, довело до обвиняването на някогашния президент Бил Клинтън.

Досега демократите имаха опция да прегледат хиляди документи, само че не престават да упорстват за още 100 000 страници, които Белият дом въпреки всичко реши да не разсекретява.

Избирането на Кавано на мястото на пенсионирания арбитър Антъни Кенеди, ще означи следващата стъпка в подмладяването и подновяването на състава на Върховния съд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР