Изследванията показват, че характерът наистина е от ключово значение –

...
Изследванията показват, че характерът наистина е от ключово значение –
Коментари Харесай

Физическите черти на мъжете, които са най-привлекателни за жените

Изследванията демонстрират, че характерът в действителност е от основно значение – дружелюбието, възприятието за комизъм и ефикасните техники за флирт сигурно работят, само че когато става дума за чисто физически качества, какво избират дамите?

Мускули

Изследване на учени от Калифорнийския университет в Лос Анджелис (UCLA) удостоверява класическото факсимиле – мъжете с по-мускулесто тяло имат повече полови партньорки. Според учените мускулите са знак на гени, които обезпечават възможностите за репродуктивен триумф. 

Къса брада

Учени от Австралия показват, че едноседмичната брада –  или, както те я назовават „ брада приблизително равнище “ е несъмнено привлекателна за дамите. Според тях тя излъчва неустрашимост, доминантност и експанзия (бел. ред. Как стигнаха до извода, че експанзията е желано от дамите качество?)

Цвят

Изследване от 2010 година, обхващащо хора от разнообразни култури, откри, че дамите намират за по-привлекателни мъжете, които носят алено. Той е знак на висок статут още от времето на Древен Рим – а евентуално и по-рано. 

Симетрия

Според проучване на учени от Университета на Ню Мексико, дамите са най-привлечени от симетричните черти на лицето. Симетрията е знак за здраво здраве и адаптивност. 

Затова е привлекателна и друга линия:

Широка челюст

Според същото проучване костната конструкция на лицето при мъжете се оформя под въздействие на тестостерона, по тази причина колкото по-ясно обрисувана е челюстта, толкоз по-мъжествен и прелъстителен наподобява мъжът за дамите. 

Дълбок глас 

Изследване от Университета на Абърдийн сочи, че дамите са по-привлечени от мъже с ниски гласове и ги запомнят по-лесно. 

Очи 

Очите са извънредно значими, когато става дума за физическа прелест, само че има един аспект, който се оказва от изненадващо значение. Ирисът, и по-точно тъмният кръг към него. Според еволюционни психолози колкото по-тъмен и изразен е този кръг, толкоз повече алармира младост и неустрашимост. 

Висок ръст 

Изследване от Университета на Ливърпул удостоверява, че по-високите мъже имат преимущество. Изследването обгръща 4500 мъже и демонстрира, че тези, които нямат деца са приблизително с 0, 2 инча по-ниски от мъжете, които имат деца. 

Това са физическите черти, които е научно потвърдено, че болшинството дами избират. „ Мнозинството “ обаче не е по този начин универсално, както хората постоянно мислят. Замислете се дали множеството дами, които познавате, си падат по небръснати мускулести мъже, облечени в алено. Колкото и изтъркано да звучи, характерът е в действителност по-голям. Работете върху него. Успех!

Източник: Business Insider

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР