Изследванията на учените са показали, че средната възраст на монасите

...
Изследванията на учените са показали, че средната възраст на монасите
Коментари Харесай

С това хранене монасите от Атон пазят дълголетието и здравето си

Изследванията на учените са посочили, че междинната възраст на монасите от Атон възлиза на 94 години. Духовниците, обитаващи Света гора, освен че могат да се похвалят с нескончаем живот, само че и със крепко и мощно тяло, за което актуалните младежи биха им завидели.

За всичко това обаче си има причина и тя не се крие единствено във обстоятелството, че тези хора населяват място, заредено със специфична сила. Много основна роля за дълголетието на монасите от Атон изиграват режимът им на хранене и житейската им философия.

На първо място е доста значимо да се означи, че монасите не употребяват съвсем никаква модифицирана храна. Те хапват свежи биологични артикули, които сами са си приготвили и от менюто им липсват всички тези полуфабрикати, към които актуалният човек непрестанно протяга ръка.

 Атон

Отшелниците се въздържат от потреблението на месо, само че си разрешават риба и млечни артикули. Монасите ядат постоянно, само че по малко и в никакъв случай не преяждат. Три пъти в седмицата пък ядат само храни от растителен генезис. Както сами се досещате, те съблюдават прецизно и православните пости, заради което и през по-голямата част от годината в действителност постят.

Братята обръщат доста внимание на това по какъв начин подготвят храната си. Те постоянно употребяват свежи артикули, а когато би трябвало да обработят нещо, залагат на задушаване на муден огън. В сладкишите си съвсем не поставят захар, а кафето си употребяват с мед.

Монасите от Атон водят доста деен метод на живот и постоянно са в придвижване. Тъй като сами създават храната си, те се грижат за градините и добитъка си, написа ЗдраведаеКом. Събират билки, маслини, плодове и зеленчуци. Известни са като производители на един от най-ароматните, вкусни и потребни зехтини.

 Зехтин

Според духовниците от Света гора всеки човек би могъл да реализира по-здрав и дълъг живот, в случай че стартира да пости три пъти в седмицата, заобикаля модифицирани храни, спортува повече и се разхожда по-често измежду природата.

Те са на мнение, че различен доста значим фактор, който би трябвало да преборим, с цел да живеем по-дълго, е стресът. Това може да се случи, като одобряваме всичко по-спокойно, сложим интимния си живот в ред, не се суетим толкоз и не позволяваме яд и ненавист в душата си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР