Изследванията на пробите, взети от детето, лекуващо се от остър

...
Изследванията на пробите, взети от детето, лекуващо се от остър
Коментари Харесай

Хепатитът на детето от Бургас е от непознат вид

" Изследванията на пробите, взети от детето, лекуващо се от изострен хепатит в бургаската болница, демонстрират, че не се отнася за хепатит от познатите до момента типове на този вирус ", съобщи пред БНР доктор Тенчо Тенев, завеждащ националната референтна лаборатория " Хепатитни вируси " към Националния център за заразни и паразитни заболявания.

" В момента се изчакват резултатите от в допълнение извършените проучвания, които ще бъдат подготвени в на следващия ден ", добави доцент Любомира Гломб, която оглавява отдел " Вирусология " на центъра.

Детето, което е на 5 години, е постъпило в Инфекциозното поделение на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване с обща изнемощялост и повишени чернодробни ензими, заяви заместник-директорът на здравното заведение доктор Светослав Тодоров:

" Лечението е протекло без затруднения. Детето е изписано в приемливо положение с терапия за дома и следене надлежно. Нищо по-специфично няма на този стадий. Лечението включва отбрана за черния дроб, симптоматично повлияване с лекарства, в случай че има гадене, повръщане, диария. "

Извършена е стерилизация на детската градина, която е посещавана от 5-годишното дете, боледувало от изострен хепатит в Бургас. Наблюдават се контактните лица, оповестиха от РЗИ – Бургас.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР