Изследвания сочат, че най-опасни за здравето са мазнините, натрупвани в

...
Изследвания сочат, че най-опасни за здравето са мазнините, натрупвани в
Коментари Харесай

Лесна диета за плосък корем с 1600 калории дневно

Изследвания сочат, че най-опасни за здравето са мазнините, натрупвани в региона на талията. Намаляването им е сложен и муден развой. Именно с тази цел през 2008 година Лиз Вакариело, специалистка по хранене и основен редактор на сп. “Ридърс дайджест ”, пуска в съавторство с диетоложката Синтия Сас книга за намаляване “Диетата за плосък стомах ” (The Flat Belly Diet), която бързо става номер едно в класациите.

Следват 2 сборника с предписания и специфичен вид за мъже и за диабетици. Хранителният режим дава обещание сваляне на над 7 кг за месец основно към пояса посредством изтъкване на мононенаситените мазнини.

Какво съставлява

Диетата планува банкет на 1600 калории на ден и избрани храни, богати на мононенаситени мастни киселини (МНМК), наричани “добри ”. Доказано е, че те имат отношение към отслабването в коремната област. Набляга се на плодове, зеленчуци, пълнозърнести, бобови, чист протеин. Диетата включва маслини и зехтин, авокадо, фъстъчено масло, ленено олио, бадеми, какао и производното му масло.

Хранителната скица е 32-дневна. Първите 4 дни са извънредно строги и целят да обезпечат прехода към новия хранителен режим. Тогава се одобряват единствено 1200 калории на ден в 4 хранения по 300 калории всяко.

Избягват се артикули, които провокират задържане на вода и газове. Сред препоръчваните храни са бейби моркови, краставици, чери доматчета, обезмаслено мляко, студено пресован зехтин, слънчогледови семки, ябълково пюре, пилешки гърди, органично количество печено пуешко месо, сладководни риби, босилек, джинджифил, мента.

Книгата на Лиз Вакариело предлага предписания за всяко хранене от деня и разказва позволените храни и питиета. Трябва да се пият по 2 литра дневно от “водата на Саси ”, наречена на втората авторка. Тя съдържа джинджифил, краставица и мента и успокоява стомашния тракт.

Забранени са алкохол, кафе, чай, топъл шоколад, киселинни плодови сокове, газирани питиета, дъвка, мазни храни, броколи, брюкселско зеле, репички, сосове, сол, пипер, чесън и други подправки.

При идната месечна стратегия се одобряват 3 съществени ястия с по 400 калории и една закуска от 400 калории дневно. Периодът сред храненията не трябва да е над 4 часа.

Всяко ястие има строго несъмнено количество МНМК. Примерни разновидности Лиз Вакариело е описала в книгата. Това може да са 2 чаши зеленчуци на пара или сурови, 1/2 чаша сварени пълнозърнести или филия пълнозърнест самун, 1 чаша плодове или 1 купичка соя. Сред другите благоприятни условия са четвърт купичка полусладки шоколадови зърна или 2 лъжици маслинова паста. Позволени са дребни количества бадемово олио, песто, сусамов тахан, слънчогледово семе. Не се предлагат над 4 грама наситени мазнини на 1 хранене и над 2,3 мг сол дневно. Преработените храни са неразрешени.

В мъжкия си вид диетата предлага повече калории на дневна база. Физическите извършения са целесъобразни, само че не наложителни.
Елементи от тази диета следва Ким Кардашиян. СНИМКА: РОЙТЕРС

Действие и точки

Стопяването на мазнините към кръста е съществена цел на диетата, само че тя пази от преяждане и с растителната си основа предотвратява запушването на артериите.

15-а в общата ранглиста, диетата за плосък стомах е на 15-о място и в категорията “най-добро здравословно хранене ”; 11-а е в “лесна за осъществяване ”; 18-а е в “най-добра за сърцето ”; 21-а е в категорията “бързо събаряне на килограми ”; 23-а е в “най-добра за намаляване ”; 26-а е в “най-добра против диабет ”.

Колко коства

Ако ползвате инструктор, който да приспособява хранителния проект към самостоятелните ви желания, се заплаща такса. При независимо подготвяне на храната някои артикули излизат скъпо – ядки, зехтин, риба и морски блага, пресни плодове и зеленчуци. Цената на книгата на британски език е Щатски долар 8.

Лесно ли се съблюдава

В режима няма строги ограничавания – на процедура всичко е разрешено - шоколад, паста, пица и други, само че в границите на 400 калории на хранене.

Отслабва ли се

Според авторките в границите на целия интервал от 32 дни се смъкват 7,5 кг и талията видимо понижава. Диетата е предопределена основно за хора, които не се движат интензивно. Но мъчно могат да се дадат гаранции, че тя трайно топи точно мазнините към пояса - намаляване единствено в съответни области на тялото на процедура е съвсем невероятно.

Кой я следва

Елементи от тази диета за вталяване практикуват риалити звездата Ким Кардашиян и тв водещата и актриса Ванеса Лачи.

Източник 24chasa.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР