Изследване, наречено Converscan, проучи дългосрочното въздействие на коронавируса върху органите

...
Изследване, наречено Converscan, проучи дългосрочното въздействие на коронавируса върху органите
Коментари Харесай

COVID-19 оставя страшни последствия е органите на млади хора

Изследване, наречено Converscan, изследва дълготрайното влияние на ковид върху органите на към 500 души. Става дума за пациенти, считани за нискорискови, със междинна възраст 44 година, без здравословни проблеми, у които се показали признаци на вируса.

Контролът е сбъднат посредством ядрено-магнитен резонанс, онлайн въпросници или физически измервания. След като са получени резултатите, е направено значимо изобретение за последствията от COVID-19 при здрави младежи.

По предварителни данни от първите 200 пациенти, четири месеца след заразяване с заболяването, съвсем 70% имат проблеми с един или повече органи, в това число сърцето, белите дробове, черния дроб или панкреаса.

Една от участничките в това проучване е кардиологът Амитава Банерджи, която съобщи пред вестник The Guardian, че това изследване "подкрепя концепцията за офанзива на равнище органи и, евентуално, на равнище голям брой органи, което се открива и би могло да помогне да се обяснят най-малко някои от признаците и протичането на болестта. "

"Добрата вест е, че утежняването е леко, само че въпреки всичко има известно утежняване на положението и при 25% от хората то визира два или повече органа ", добави тя. Според Банерджи констатациите имат значимо значение "защото би трябвало да знаем дали минусите не престават или се усъвършенстват, или в случай че при подгрупа хора те могат да се влошат. "

Освен това в някои от диагностицираните случаи е имало връзка сред признаците и повредения орган. По този метод сърдечните или белодробните дефицити са свързани с гадене и зной (диспнея), до момента в който чернодробните или панкреасните са свързани със стомашно-чревни признаци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР