Изследване на учени от университета на Бирмингам, Великобритания за пръв

...
Изследване на учени от университета на Бирмингам, Великобритания за пръв
Коментари Харесай

Учените откриха нова полза за здравето от противозачатъчните

Изследване на учени от университета на Бирмингам, Англия за пръв път откри, че контрацептивните медикаменти могат да понижат риска от диабет вид 2 при повече от една четвърт от дами, страдащи от поликистозен овариален синдром, написа MedicalXpress.
Резултатите от проучването също по този начин демонстрират, че дамите със синдром на поликистозни яйчници са изложени на два пъти по-висок риск от диабет вид 2 или дисгликемия.
Поликистозният овариален синдром визира към 10 на 100 от дамите по света и се свързва с голям брой други болести в дълготраен проект като рак на матката, сърдечносъдови заболявания и омазнен черен дроб.
Жените, страдащи от поликистозни яйчници, постоянно не съумяват да управляват наддаването на тегло и клетките им нормално реагират по-слабо на инсулина. Това може да докара до увеличени равнища на кръвната захар и да накара организмът да създава повече инсулин, което води до повече андрогени. Те пък усилват инсулиновите равнища и по този начин се навлиза в обаян кръг.
Учените от Бирмингам взаимно с откриватели от университета на Коломбо,Шри Ланка и на канадското висше образователно заведение "Макгил " са открили, че използването на орални контрацептиви понижава с 26 на 100 вероятността от развиване на диабет вид 2 и преддиабетно положение при дамите с поликистозни яйчници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР