Изследване на специалисти от Университета в Еймъри, САЩ, доказва, че

...
Изследване на специалисти от Университета в Еймъри, САЩ, доказва, че
Коментари Харесай

Разликата във възрастта влияе върху продължителността на отношенията в двойката

Изследване на експерти от Университета в Еймъри, Съединени американски щати, потвърждава, че разликата във възрастта на сътрудниците въздейства върху силата на връзките сред тях и на продължителността на връзката им.

Има ли оптимална разлика сред сътрудниците

Целта на учените била да обмислен каква е оптималната разлика във възрастта за щастливи връзки.

За присъединяване в проучването били поканени повече от 3000 двойки, в които един от сътрудниците към този момент е имал в предишното брак. Всички участници са минали през особено тестване, създадено от психолози.

В резултат експертите получили любопитни данни, които свидетелстват за това, че разликата във възрастта може да играе голяма роля при продължителността на връзките в двойката.

Какви са изводите на учените

Учените установили, че колкото разминаването в годините е по-голямо, толкоз повече нараства рискът съюза да завърши прекомерно бързо. „ Вероятността от раздор в връзките през първата година за двойки с разлика от 20 и повече години е 95% “, декларират създателите на плана. Ако разликата е 10 години, аналогичният риск е 39%, а при 5 е 18% в случаите.

Според откривателите, най-дълговременните връзки са когато разликата във възрастта на сътрудниците е минимална. Ако е под една година, то рискът от разлъка е едвам 3%.

Кое оказва въздействие

Учените настояват, че върху продължителността на връзките в двойката въздейства и съществуването на деца, като не е наложително те да са родени от този съюз. Тоест, в случай че един от двамата има дете, то връзките в двойката завършват с 59% по-рядко спрямо двойки, които са на същата възраст, само че нямат деца.

Когато сред сътрудниците има взаимно дете, то сигурно скрепява съюза им повече, тъй като рискът от разлъка сред тях понижава на 76% спрямо бездетните двойки.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР