Изследване на експерти от Канбера (Австралия) установи колко дълго точно

...
Изследване на експерти от Канбера (Австралия) установи колко дълго точно
Коментари Харесай

Изследване установи колко точно трае имунитетът на преболедувалите коронавируса

Изследване на специалисти от Канбера (Австралия) откри какъв брой дълго тъкмо трае имунитетът на преболедувалите COVID-19.

Учените са проучили преодолелите коронавирусна зараза пациенти, с цел да дадат прецизен отговор на този въпрос, оповестява zdrave.to.

Откритието на австралийските вирусолози и имунолози може да се назова сензационно. Тъй като преди този момент имаше доказателства, че даже да е бил болен, човек може още веднъж да се болести с COVID-19 няколко месеца по-късно, защото губи имунната си мощ от този вирус. Сега обаче, съгласно австралийците, имунитетът продължава 8 месеца.

Изследването се състои във обстоятелството, че двадесет и пет пациенти с ковид (наличието на вируса било доказано от многочислени тестове) били изследвани от 4 до 242 дни след инфекцията.

Учените видели, че с течение на времето броят на клетките на антителата понижава, като този миг съвпадал със заключенията на техни сътрудници от други страни. Отбелязва се, че това понижение е ясно видимо от 20-ия ден след заразяването.

В кръвта на болните от ковид обаче имало и В кафези, които са способни да разпознават и реагират на съставените елементи на вируса. Тези детекторни кафези оставали в кръвта в продължение на осем месеца.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР