Изследване на аналитичната компания Counterpoint показа, че Apple събира 86%

...
Изследване на аналитичната компания Counterpoint показа, че Apple събира 86%
Коментари Харесай

Apple получава 86 процента от печалбата на целия пазар за смартфони

Изследване на аналитичната компания Counterpoint сподели, че Apple събира 86% от облагата на целия пазар за смарт телефони, считано за четвъртото тримесечие на 2017 година.
Въпреки международния тренд за понижаване търсенето на смарт телефони от висок клас, Apple е нараснала приходите си с 1%.

Най-печеливш за американския софтуерен колос е iPhone X . Анализите демонстрират, че приходите от продажбите единствено на този смарт телефон сформират 35% от световните доходи, генерирани от продажбите в целия свят. Counterpoint особено акцентира, че през Q4 2017, един iPhone X е генерирал повече доходи, в сравнение с 600 Android смарт телефона на разнообразни производители.



Counterpoint показа и диаграма на генерираните доходи. От тази самобитна топ-10 ранглиста се вижда, че Apple заема осем от десетте места, в това число първите пет. Другите две позиции са на Galaxy Note 8 (6 място с дял от 3,9%) и Galaxy S8 Plus (8 място с 1,7% дял). Различните модели смарт телефони на Apple – iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus и така нататък, образуват общия световен дял от 86 %.

Аналитиците допълват, че облагата от продажбите на смарт телефони за четвъртото тримесечие на 2017 година е повишена с 1% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР