Изследване идентифицира гена на вегетарианството, съобщи ЮПИ, позовавайки се на

...
Изследване идентифицира гена на вегетарианството, съобщи ЮПИ, позовавайки се на
Коментари Харесай

Учени откриха защо някои хора не успяват да станат вегетарианци

Изследване разпознава гена на вегетарианството, заяви Юнайтед прес интеренешънъл, базирайки се на проучване на учени от университета Файнбърг в Чикаго. Растителната храна е здравословна и известна, само че огромна част от хората, които желаят да станат вегетарианци, не съумяват да го създадат, цитира Българска телеграфна агенция обявата.

Между 48 у 64 % от хората, идентифициращи се като вегетарианци, ядат риба, пилешко, а от време на време и червени меса. Генетично проучване на повече от 5300 строги вегетарианци - т.е. такива, които не ядат нито риба, нито бяло или алено месо, демонстрира 31 гена, които са евентуално свързани с храненето. Някои от тях се свързват с метаболизма и с мозъчните функционалности. " Има липиди, присъстващи в месото, от които някои хора се нуждаят. А има и хора, които могат да синтезират тези липиди ендогенно ", сподели доктор Набел Ясин от университета Файнбърг. " Но този стадий обаче това към момента е нечиста сделка, нужна е още работа, с цел да разберем физиологията на вегетарианството. "

Около 3-4 % от американците са вегетарианци. Независимо че религиозните и моралните правила играят роля в избора на хранене, в последна сметка решителен за вегетарианската диета се оказва метаболизмът ", сподели доктор Ясин. " Надяваме се актуалното проучване да спомогне персонализираните диетични режими за другите пациенти. "

Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Плос уан ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР