Изследователи в University College в Лондон използват новите технологии, за

...
Изследователи в University College в Лондон използват новите технологии, за
Коментари Харесай

Учени използват специална жилетка, за да прогнозират инфаркт

Изследователи в University College в Лондон употребяват новите технологии, с цел да предвиждат вероятен сърдечен инфаркт при пациентите. Според тях това може доста да понижи смъртността, обвързвана с промени в сърдечната активност. 
Повечето тежки сърдечни събития при пациентите нормално се дължат на неочаквани и рискови сърдечни ритми. С други думи - сърдечни арести, които от време на време се следят при хора с болно сърце. Но от време на време това ни хваща неподготвени. Случва се и при хора, които видимо имат обикновено сърце. Технологията ни разрешава за първи път да съберем подробна информация за сърцето.
доктор Габи Каптюр, Институт по сърдечно-съдови науки

Жилетката разполага с над 250 датчика, които се слагат върху гръдния панер и събират информация за сърцето. Това се случва в границите на към пет минути, а след това пациентът минава и през томография. 

Към момента устройството е тествано сполучливо на към 800 души. Сред тях е 77-годишният Тони.
Не се усеща нищо. Очевидно чувствате, че лежите върху нещо, може да има леки убождания по гърба, а по-късно може да усетите и напън. Но това не е толкоз неловко. Предполагам, че е същото като да си облечен с пълен пуловер или нещо сходно.
Тони Фарар, пациент

Официалното ѝ название е жилетка за електрокардиография (ECGI) и към този момент е патентована в Съединените щати. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР