Днес е ден за размисъл. Съгласно Изборния кодекс, 24 часа

...
Днес е ден за размисъл. Съгласно Изборния кодекс, 24 часа
Коментари Харесай

Днес е ден за размисъл, предизборната агитация е забранена

Днес е ден за размисъл. Съгласно Изборния кодекс, 24 часа преди вота, както и в изборния ден, не се позволява каквато и да е пропаганда.

Местните управляващи имат право да забранят продажбата на алкохол на територията на общината. На социологическите организации се не разрешава да оповестяват допитвания до публичното мнение във връзка изборите, под каквато и да е форма, 24 часа преди изборния ден до оповестяване на формалния му край.

Изборният ден на 9 юни ще стартира в 7:00 часа и ще продължи до 20:00 часа, като може да бъде продължен до 21:00 часа. В деня на вота се не разрешава слагането на пропагандни материали на партии, обединения и инициативни комитети в изборните пространства, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на постройката, в която се гласоподава. Ако секционната изборна комисия откри такива, тя неотложно ги отстранява - при нужда със съдействието на кмета или кметския наместник и на органите на Министерство на вътрешните работи.
Участие в изборите на следващия ден ще вземат 32 политически обединения – 20 партии, един самостоятелен претендент и 11 обединения. Те ще се ще се борят за 240 места в българския парламент.

Тази година дружно с парламентарните избори ще гласуваме и за Европейски парламент, с цел да изберем 17 български евродепутати.

Кандидатите за двата вота са 6518 - 6100 за народен парламент и 418 за Екологичен потенциал.
Според окончателните описи на изборите за членове на Европейския парламент ще имат право да гласоподават 6 138 050 гласоподаватели, а на изборите за Народно заседание – 6 593 275 гласоподаватели.
Гласуването отвън страната ще е в 60 страни, в 769 СИК, в 389 от тях ще се гласоподава и за двата типа избори, в останалите ще се гласоподава единствено за Народно събрание. Най-много секции ще бъдат разкрити в Турция, в Обединено кралство Англия и Северна Ирландия и в Германия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР