Ден за размисъл преди двойния вот за Народно събрание и

...
Ден за размисъл преди двойния вот за Народно събрание и
Коментари Харесай

Днес е ден за размисъл

Ден за размисъл преди двойния избор за Народно заседание и за членове на Европейския парламент в неделя. Предизборната пропаганда се не разрешава от среднощ на 8 юни до края на изборния ден в 20:00 ч. на 9 юни. Забранено е и оповестението на резултати за изхода от вота.

Точно в 7:00 ч. сутринта в неделя ще отворят българските секции. Изборният ден продължава до 20:00 ч., само че може да бъде продължен с още час при чакащи пред секцията гласоподаватели, които още не са упражнили правото си на избор.

32 политически обединения – 20 партии, един самостоятелен претендент и 11 обединения, ще се борят за 240 места в Народното събрание. 6 593 275 гласоподаватели имат право да дадат гласа си на парламентарните избори.

Гласоподавателите ще избират и сред 17 български представители за Европейския парламент. Право на избор за Екологичен потенциал имат 6 138 050 гласоподаватели.

Гласуване отвън България ще има в 60 страни. Секционните изборни комисии са 769, като в 389 от тях ще може да се гласоподава и за Екологичен потенциал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР