Изследователи откриха в руините на разрушена психиатрична болница в американския

...
Изследователи откриха в руините на разрушена психиатрична болница в американския
Коментари Харесай

Капсула на времето от предците за потомците на психиатрите (ВИДЕО)

Изследователи откриха в руините на разрушена психиатрична болница в американския град Индианаполис капсула на времето с видеопослание към потомците, което чиновниците на лечебното заведение записали през 1958 година, оповестява Gizmodo.

Носителят на записа се оказал повреден – част от звуковата пътека на шестминутния запис безусловно е изгубен.

В своето обръщение двама психиатри измежду ръководителите на болничното заведение разсъждават за електроконвулсивната терапия, при която у пациента се провокират спазми посредством пропускане на ток през основния мозък.

„ Например в миналото, по кое време тъкмо, знаят единствено тези, които ще отворят тази капсула – ще се върнем към инсулин-коматозната терапия или ще създадем нови способи за лекуване. Само когато психиатрите на бъдещето намерят капсулата, ще стане ясно какъв брой вярно сме лекували своите пациенти “, отбелязва един от психиатрите.

През 50-те години на ХХ век в Съединени американски щати интензивно се практикувала инсулин-коматозна терапия – ежедневни инжекции с инсулин за въвеждането на пациентите в многодневна изкуствена кома. В края на 50-те години в Съединени американски щати решили да се откажат от този способ заради неговата заплаха и ниска успеваемост.

Посланието към потомците било оставено при откриването на нов корпус на лечебницата. Той бил издигнат особено с цел да обезпечи нужните условия за използване на електроконвулсивна терапия.

Самата болница била закрита през 1992 година, а в този момент на нейно място ще изникне бизнес център.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР