Изследователи от Северозападния университет в САЩ откриха връзка между консумацията

...
Изследователи от Северозападния университет в САЩ откриха връзка между консумацията
Коментари Харесай

Откриха връзка между кафето и COVID-19

Изследователи от Северозападния университет в Съединени американски щати откриха връзка сред потреблението на кафе и развиването на коронавирусна зараза. Оказва се, че тази приятна за мнозина напитка има известна защитна мощ, написа zdrave.to.

Изминаха повече от две години от откриването на ковид и откривателите имаха доста време да схванат освен какво предизвиква този патоген, само че и какво укрепва човешкия имунитет.

Оказа се, че кафето оказва помощ на имунната ни система за битка с COVID-19. Тази напитка, обичана от милиони хора, понижава риска от развиване на ковид с 10%, даже в случай че пиете единствено една чаша дневно.

Но освен кафето има тази защитна мощ. Подобни свойства са открити в някои варени или сурови зеленчуци - задоволително е да се ядат единствено малко повече от половин порция, с изключение, уви, на картофи.

Вярно е, че има храни, след ястие на които рискът от ковид се усилва поради свойствата им да отслабват имунитета.

Например, по-малко от половин порция модифицирано месо като наденица или хот-дог на ден е задоволително, с цел да усили риска от развиване на COVID-19. Авторите на проучването наблюдават хора, които са дали позитивна проба за ковид.

В същото време учените въобще не са уверени, че точно кофеинът е главният съставен елемент на отбраната против Covid, която човек получава след пиянство на кафе. Възможно е тази напитка да има някои други съставки, които я отличават от чая, които водят до този резултат.

Като цяло изследването демонстрира смисъла на здравословната диета за подсилване на имунната система и спомагателна отбрана против съществени болести като ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР