Изследователи от Северозападния университет (САЩ), разказаха за откритията, направени от

...
Изследователи от Северозападния университет (САЩ), разказаха за откритията, направени от
Коментари Харесай

Учени от САЩ установиха най-важната причина за дълголетието

Изследователи от Северозападния университет (САЩ), описаха за откритията, направени от тях, въз основа на наблюдения на група от хора, на възраст от 80 до 100 години, по време на годишната конференция на Американската асоциация на научния напредък, която се организира в Остин (Тексас), оповестява The Daily Mail.

Групата, която учените следили, включвала 74 души, които били запазили в напреднала възраст отлични интелектуални качества, без да има най-малки признаци на старческа деменция. Тестовете посочили, че мозъкът на тези възрастни хора работи по-добре от тези на 50-годишните.

Според професора по когнитивна неврология Емили Рогалски, водещ създател на проучването, безспорното болшинство от участниците в изследването не се придържали към здравословен метод на живот. 71% от тях пушели, а 83% постоянно консумирали алкохол. " Когато ги попитахме за какво считат, че са живели толкоз дълго, някои неувяхващи остарели дами допуснаха, че " това е по този начин, тъй като пием мартини всеки ден към 5 по здрач ", споделя Рогалски.

Никой от възрастните хора не спазвал специфична диета, всички те били фенове на кафе, а значително от тях не си отказвали хамбургери и пържени картофи.

Никой от тях не спял по осем часа дневно, както предлагат лекарите, нощният им сън бил доста по-кратък. Освен това никой от тях не бил прекомерно втален. Анализът демонстрира, че доста ниският показател на телесна маса на възраст над 80 години усилва риска от гибел.

" Няма нищо неприятно да сте слаби, когато сте млади, само че в преклонна възраст в това няма нищо положително ", изяснява съавторът в проучването професор Клаудия Кавас, представена от Тhe Guardian.

Това, което изцяло е обединявало всички участници, е личностната им характерност. Всички те не били изгубили усета и любознанието си към живота, отличавали се с положително отношение, прочувствена непоклатимост, оптимистично позиция на всички житейски неволи, били са доста обществено дейни и са имали доста другари.

Средната възраст за пенсиониране измежду участниците е била съвсем 70 години. 18% от тях по този начин и не се пенсионирали, а останалите, излизайки на пенсия или започвали нова работа, или се включвали интензивно в публични действия. " Това още веднъж удостоверява концепцията, че самотата е безмълвният палач ", обобщава Емили Рогалски./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР