Изследователи изчисляват, че днес в световен мащаб се създават повече

...
Изследователи изчисляват, че днес в световен мащаб се създават повече
Коментари Харесай

Проучване показва хората от кои държави прекарват най-много време пред екрана

Изследователи пресмятат, че през днешния ден в международен мащаб се основават повече от 325 милиона терабайта данни дневно. Колко време обаче прекарваме в действителното им потребление? Едно скорошно изследване дава отговор на този въпрос, като проучва междинния размер на ежедневното прекарано време пред екрана по страни. (то е доста повече, в сравнение с множеството си мислите)

Electronics Hub сътвори отчета за междинното време, прекарано пред екрана като употребява световния обзор на DataReportal за 2023 година и данните за съня, събрани от Sleep Cycle – известно приложение за разбор на съня. Данните за съня разрешиха на откривателите да сравнят междинния брой часове, през които потребителите са били будни, с количеството време, прекарано на екрана, регистрирано в прегледа на DataReportal. И по този начин, какви бяха резултатите?

Прекарваме доста време, приемайки всичко, което интернет може да ни даде. Според констатациите потребителите в международен мащаб прекарват приблизително по 6 часа и 37 минути пред екрана дневно. Ако същият този консуматор е безсънен 16-18 часа дневно, то той прекарва повече от 35-40% от деня си, обхванат от някаква форма на електронно наличие.

Разбивката на данните по страни дава по-добра визия за това по какъв начин потребителите одобряват океана от информация в интернет. Начело на класацията са страните от Южна Африка, където 58,2 % от деня е отдаден на общото време, прекарано пред екрана. За съпоставяне, в Япония, страната с най-ниско ползване, приблизително 21,7% от времето на японците е отдадено на някакъв тип екран.

В отчета се показва кои са страните с максимален брой консуматори съгласно типа на устройството и активността.

Филипините, Бразилия, Южна Африка и Тайланд са в челната четворка на страните с най-голям % време, прекарано на телефона, като всички те са над 30 %.

Установено е, че потребителите от Южна Африка и Русия прекарват повече от 25% от времето през което са будни пред компютърните екрани. Що се отнася до игрите, Саудитска Арабия е безапелационен победител, като потребителите отделят съвсем 11,5 % от времето си за игри.

При толкоз доста време, прекарано пред екрана и толкоз доста данни, поражда въпросът „ какви типове данни в действителност използваме? “. Според Exploding Topics трите съществени фактора, които способстват за ежедневното ползване се състоят от видео (53,72%), обществени мрежи (12,69%), и игри (9,86%).

Въз основа на тези числа повече от 75% от употребяваните данни се дължат както се досещате на услуги и действия като TikTok, YouTube, Фейсбук и видеоигри.

Въпреки че може да наподобяват занимателни, тези огромни количества екранно време имат доста дефекти. Многобройни изследвания демонстрират, че увеличеното време, прекарано пред екрана води до положения като затлъстяване, бодърствуване, промени в познавателните качества и развиване на други форми на пристрастяване.

Има и влияние върху околната среда, което постоянно не се взема поради. Интернет наличието значи данни, а данните – центрове за данни и съоръжение, а това съоръжение – парникови газове. Въпреки че някои компании подхващат стъпки за понижаване или компенсиране на този отпечатък, същинският отговор може да бъде толкоз елементарен, едвам оставите устройствата и да излизате на открито понякога.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР