Изразявайки загриженост от нарастващото напрежение по южната граница на Ливан,

...
Изразявайки загриженост от нарастващото напрежение по южната граница на Ливан,
Коментари Харесай

САЩ: Ливан не бива да допусне Хизбула да въвлече страната във война с Израел

Изразявайки угриженост от възходящото напрежение по южната граница на Ливан, Блинкен предизвести ливанския министър председател да зачете на първо място ползите на ливанския народ, който " може да пострада " при въвличането на страната в спора, раздухан след нападението на Хамас против Израел.

След евакуацията на 28 обитаеми места в региона, в неделя Израел изтегля още 14 селища покрай границата с Ливан, а израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че в случай че Хизбула влезе във войната, Ливан ще претърпи „ опустошителните последствия ”.

През последните две седмици финансираната от Иран шиитска формация Хизбула стартира офанзиви против Северен Израел с ракети, минохвъргачки и дребни оръжия. Израел отговори и както заяви израелският министърът на защитата Йоав Галант, от 7 октомври до през днешния ден са убити 13 бойци на Хизбула в Южен Ливан. Унищожени са бдителен пункт, военна инфраструктура и терористична клетка на групировката, свалени са и дронове, изхвърчали от Ливан.

Говорителят на израелската войска Джонатан Конрикъс разяснява, че Хизбула основава опасности от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР