Изразяването на гняв е табу в съвременното общество. Не знаем

...
Изразяването на гняв е табу в съвременното общество. Не знаем
Коментари Харесай

10 правила за справяне с хора, които са ви много ядосани

Изразяването на яд е табу в актуалното общество. Не знаем по какъв начин вярно да показваме отрицателните страсти, тъй като не сме привикнали да ги обсъждаме или даже да ги демонстрираме. Ето за какво доста хора живеят в положение на стрес, като непрекъснато се унищожават от вътрешната страна с подтиснат яд и експанзия. Психолозите интензивно се занимават с този проблем и даже има център за проучване на гнева в Ню Йорк. Ние също можем да помогнем на нашите най-близки другари и членове на фамилията да се оправят с гнева.

Ето кои са най-мъдрите модели на държание, когато се занимавате с някой, който ви е доста сърдит:

Бъдете общителни и деликатни по време на спор

Когато човек се ядосва, това не е по негова виновност - прочувственото му положение е отговорно. Опитайте се да се отнасяте с този ядосан човек с добрина и да имате умишлено предпочитание да помогнете. Помогнете му да реши казуса и да се оправи с отрицателните си страсти.

Преди всичко, не казвайте фразата: " Искам да ти оказа помощ ". Тя наподобява по-скоро като показ на горделивост, в сравнение с откровено съчувствие. Би било доста по-добре просто да се откажете от възприятието си за самочувствие и да се фокусирате върху разбирането на казуса.

Контролирайте личните си страсти

Вие сте непобедими, до момента в който изпитвате разрушителни страсти. Обаче ставате уязвими незабавно щом позволите на гнева да ви сграбчи. Направете всичко допустимо да не бъдете огледало за гневния човек и да запазите хладнокръвие. Само по този метод можете да излезете от спора, без да се нараните.

Разберете казуса

Често прочувствен човек не може да дефинира повода за своето отвращение. Те споделят доста непотребни неща, объркват се и се изгубват. За да разрешите казуса, е значимо всичко да бъде поправено допустимо най-рационално. Най-добрата тактика е да зададете съответни въпроси и ясно да пресъздадете отговорите, които индивидът ви дава, повтаряйки единствено най-важните елементи.

Не се извинявайте

Причините, заради които човек ви е сърдит, евентуално не го интересуват. Няма значение какво казвате в своя отбрана, в случай че сте прекомерно прочувствени. Каквото и да кажете, индивидът насреща няма да ви съчувства, до момента в който не се успокои. И най-важната ви цел би трябвало да бъде да го освободите.

Стремете се към разрешаването на общия проблем

Когато някой се ядосва с вас, постоянно е проблем, принадлежащ на вас и на индивида, който е сърдит. Вашата съществена цел е да разрешите този постоянно срещан проблем.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР