Изразяваме съболезнования от името на партия ГЕРБ на близките на

...
Изразяваме съболезнования от името на партия ГЕРБ на близките на
Коментари Харесай

Инсинуациите, че катастрофата е заради трасето, са грешни

Изразяваме съболезнования от името на партия ГЕРБ на околните на жертвите от случая на „ Струма “. Всички опити в този ден за клевети, че повода е в пътното трасе и настилки, изразена от кмета на Перник и служебни министри, са надълбоко неверни. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ на брифинг в централата на партията.

" Апелирам всички политици да схванат, че изборите завършиха. Внушенията няма да върнат погубените човешките животи. Сега би трябвало да се подсигурява обективно, транспарантно и почтено проучване. Трябва да се носи отговорност, в този момент е време за примирение. Тъй като обстоятелствата са най-важни, когато се търси отговорност и се служи с внушения, в този момент ще ви срещнем с обстоятелствата ", разяснява Атанасова, представена от Дарик нюз.

Александър Иванов от ГЕРБ даде повече детайлности.

„ Участъкът от Автомагистрала „ Струма “, където катастрофира рейсът от Северна Македония, е строен сред 2002 и 2004 година, по времето на господин Паскалев, районен министър и вицепремиер, и районния министър Карнаузов. Строен е по условията по тогавашното законодателство. Нормите бяха осъвременени преди две години при немски пример. Тоест тогава е строен по руски вид. По съществуващата нормативна уредба не се позволява сходни наклони, които са повече от 6 градуса и виражи. Сега не би се построила по подобен метод. Извършва се обезопасяване на ската в срещуположното платно. От 2020 се работи в този сектор поради срутища. Мантинелите по „ Хемус “, „ Струма “ и „ Тракия “ са в неприятно положение. Нито метър маркировка не е положена. От предходното управление от АПИ има задачи за подсилване и за маркировката за 2021 година. Обръщам се към госпожа Комитова – последните месеци заданието за маркировката не е изпълнено от вашето министерство, вашето АПИ, от „ Автомагистрали “ АД “, уточни той.

Десислава Атанасова допълни, че България би трябвало да предложи да е ден на печал както у нас, по този начин и в Република Северна Македония.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР