„Изразява загриженост във връзка с по-малко известни примери за недостатъци

...
„Изразява загриженост във връзка с по-малко известни примери за недостатъци
Коментари Харесай

Скандално: Хулещата България евродепутатка разреши чрез Резолюцията личен проблем в Поморие


„ Изразява угриженост по отношение на по-малко известни образци за дефекти на върховенството на закона в България, като да вземем за пример отношението към притежателите на жилища в Сънсет ризорт, Поморие. “

Този текст влезе в резолюцията за господство на закона в България, която нощес бе гласувана в Европейския парламент, написа „ Флагман “.

Това е извънредно изненадващо, тъй като стратегическият документ би следвало да разисква проблеми на национално равнище, а не частни разногласия сред контрагенти.

В случая става въпрос за спор сред дребна част от притежатели на жилища в супер първокласния комплекс, прочут като „ Холандското населено място “, намиращ се край Южния плаж на Поморие, и вложителя.

Група ирландски жители от няколко години оказват да заплащат такса поддръжка. Те считат, че щом са закупили жилището си, са придобили безплатно право да употребяват всичките му екстри – басейни, водни естакади, паркова инфраструктура.

Претенциите им стигат даже до плажа, където упорстват да получат безвъзмездни чадъри и шезлонги.

Споровете сред тях и вложителя – предприемачът Боян Бонев, се водят и в съда, само че към този момент без необикновен триумф за жалбоподателите.

Мнозина ще попитат за какво този, на пръв взор, безопасен проблем попада във значим документ, какъвто би следвало да е еврорезолюцията?

Бихме им дали отговор ясно: С лобизъм!

Евродепутатът от Северната зелена левица Клеър Дейли, която стана известна с рецензиите си към България в комисията LIBE, се оказа обвързвана с така наречен Холандско населено място в Поморие, твърди медията.

 Въпросното курортно населено място Въпросното курортно населено място

В няколко изявленията, дадени преди година пред български медии, Дейли атакуваше основния прокурор Иван Гешев поради това, че не застанал на страната на ирландските жители по този проблем.

Тогава тя твърди, че хора от нейният изборен регион си купили парцели в „ Сънсет ризорт “, само че били изнудвани да заплащат такси. Дейли обаче комфортно е премълчала и тогава, и в този момент, че не хора от нейния изборен регион, а самата тя има общо с комплекса.

„ Останах извънредно сюрпризиран, че името на града ни беше забъркано в тази резолюция. Изумен съм по какъв начин един евродепутат намесва в този документ частен спор сред ръководещата компания в комплекса и притежателите.

Това демонстрира равнището на резолюцията, която е призната – прокарват се частни ползи! Доколкото на мен ми е известно, този евродепутат има благосъстоятелност там и не желае да заплаща за поддръжка на общите елементи и за защитата, както вършат всички други.

Тъжно е, когато евродепутат, който би трябвало да пази европейските полезности, ни упреква в корупция, а в това време употребява служебното си състояние, с цел да пази персонални ползи “, разяснява кметът на Поморие Иван Алексиев.

Той прикани Клеър Дейли да уточни обществено дали тя или нейн непосредствен имат парцел в Сънсет ризорт и почивала ли е в комплекса.

„ Преди смятах, че пази правата на ирландските жители, само че се оказа нещо друго. При нас Законът за спор на ползи е извънредно рестриктивен, тъй като сме приложили същите наставления, които са в Европейски Съюз.

Ще сезирам депутатите ни от Европейската национална партия да изискат пояснение от Клеър Дейли, тъй като тя клюки България, клюки и Поморие “, добави Алексиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР