Изразът “Вярваш ли в любовта от пръв поглед или да

...
Изразът “Вярваш ли в любовта от пръв поглед или да
Коментари Харесай

За колко време се влюбваме?

Изразът “Вярваш ли в любовта от пръв взор или да мина отново ” добре илюстрира този въпрос… Колко време ни лишава да се влюбим? Някои споделят, че са обикнали индивида до себе си още в първия момент – т.е., че са се влюбили от пръв взор, а други споделят, че в началото половинката му е имала по-засилен интерес, а възприятията на другия са се родили след това, в хода на опознаването им – “Видях какъв прелестен човек е той/тя и нещата се обърнаха ”. Много зависи и дали си си наложил възбрана от вида “Сега не желая сериозна връзка ” и “Страхувам се да се влюбя още веднъж ”… 

В началото на нова връзка е всекидневно да усещате пърхащите пеперуди в стомаха… тръпката при всеки взор и допиране. Но по кое време идва любовта с огромно “Л ”? Въпреки че това е самостоятелно за всеки човек, ето какво настояват специалистите какъв брой време приблизително лишава влюбването.

На мъжете им лишава приблизително средно 88 дни (около три месеца), с цел да кажат на колегата си, че го обичат, до момента в който на дамите – 134 дни (четири месеца и половина), съгласно изследванията.  39% от мъжете споделят „ Обичам те “ в границите на един месец от срещата с някого, спрямо 23% от дамите.

Въпреки това, няма несъмнено време, належащо за влюбване, което да важи за всички. Някои хора чакат доста по-дълго, с цел да кажат „ Обичам те “, до момента в който други се кълнат, че са изпитали обич от пръв взор. Както множеството неща, това зависи от индивида и събитията.

Според специалистите, сантименталната обич нормално не може да се случи от пръв взор. Може да има мощно привличане от пръв взор, само че сантименталната обич към някого изисква опознаване на характерите.

Има три стадия в развиването на сантименталната обич, съгласно поведенческия антрополог доктор Хелън Фишър:

Похот: Чувствате мощно физическо и полово привличане.

Привличане: Чувствате се прекомерно мощно привлечени от индивида, мислите за него непрекъснато, желаете да сте към него от самото начало и усещате комбинация от електричество и раздразнителност, когато сте дружно.

Привързаност: Чувствате се несъмнено свързани и близки с колегата си, с усеща на дълбока обвързаност, доверие и удовлетворение.

Признаци на пристрастеност:

Чувствате се завързан и обвързван с този човек.

Има доста повече от физическо привличане – прочувствена обвързаност.

Изпитвате топло възприятие на задоволство, когато сте с него.

Вие сте доста деликатни към потребностите на обичания и се пробвате да се грижите за него, тъй като желаете да е благополучен.

Искрено се грижите за благосъстоянието му, без значение дали оставате дружно.

Бихте се постарали да се грижите за него и да не го нараните.

Чувствате се живи, цялостни и изцяло себе си, когато сте дружно.

Идеята да научите повече за вътрешния му ви осветява.

Искате да бъдете по-добра версия на себе си.

Мислите за бъдещи или дълготрайни задължения взаимно.

Не се притеснявате за рисковете от задълбочаване на връзките.

Усещате мощно неналичието му, когато го няма и броите времето, в което още веднъж ще сте дружно. 

 

В последна сметка, може би не е от толкоз огромно значение какъв брой време е лишило на човек да преодолее бариерите си, с цел да се съобщи на възприятието да е влюбен. Важното е да има обич и тя да остане все по този начин мощна и прелестна. 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР