Израелското външно министерство обяви вчера, че ще извика днес посланиците

...
Израелското външно министерство обяви вчера, че ще извика днес посланиците
Коментари Харесай

Израел привика посланиците на страните, подкрепящи Палестина да стане пълноправен член на ООН

Израелското външно министерство разгласи през вчерашния ден, че ще извика през днешния ден посланиците на страните от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, които поддържаха предлагането Палестина да стане пълновръстен член на Организация на обединените нации, съобщи Франс прес.

" Посланиците на Франция, Япония, Южна Корея, Малта, Словакия и Еквадор ще бъде извикани на следващия ден и ще им бъде изразено " недоволството на Израел по този въпрос, се споделя във вчерашно изказване на външното министерство в обществената мрежа " Екс ".

До посолствата на страните, подкрепили предлагането, ще бъде адресиран и митинг.

Според израелското външно министерство текстът на митинга ще бъде следният: " Политически жест към палестинците и апел за признаването на палестинска страна, шест месеца след клането на 7 октомври, е премия за тероризма ".

" Израел няма да одобри основаването на терористична страна, която основава риск за израелските жители ", съобщи израелското министерство.

Проекторезолюция, предлагаща пълноправно участие за Палестина, бе отхвърлена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на гласоподаване в четвъртък, откакто Съединените щати ѝ постановиха несъгласие.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР