Израелското правителство ще обсъди в събота решението, взето от кабинета

...
Израелското правителство ще обсъди в събота решението, взето от кабинета
Коментари Харесай

Спорове и противоречия в израелския кабинет заради доставите на гориво за Газа

Израелското държавно управление ще разиска в събота решението, взето от кабинета на военната администрация, за разрешаване на всекидевно влизане на цистерни с гориво в линията Газа, оповестиха израелските медии.

Външният министър на страната Ели Коен съобщи, че съгласно него решението за повдигане на блокадата на горивото, взето късно вечерта в четвъртък, би трябвало да бъде подкрепено от целия кабинет. „ Лично по идеологически аргументи съм срещу вноса на гориво “, сподели Коен, като в същото време призна, че „ съгласно интернационалното право би трябвало да разгадаем вноса на вода, гориво и храна “. Той изясни, че на фона на несъгласия по този въпрос министър председателят Бенямин Нетаняху е решил да събере кабинета.  " Според мен това решение би трябвало да се вземе от разширения кабинет по сигурността. Искам първо да изслушаме всички нчалници на служби по сигурността и техните рекомендации и тогава да вземем решение ", сподели министърът.

По-рано израелският министър на финансите Бецалел Смотрич се разгласи срещу решението за импорт на гориво. „ Разрешаването на вноса на гориво в линията Газа е сериозна неточност, която опонира на решението на кабинета. То демонстрира уязвимост и разрешава на Синвар (политическият водач на Хамас в Газа ) да седи безшумно в своя климатизиран бункер, да гледа новините и не престават да манипулират израелското общество и фамилиите на заложници “, написа Смотрич в позиция до премиера.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР