Израелското министерство на външните работи публикува петиция, подписана от 86

...
Израелското министерство на външните работи публикува петиция, подписана от 86
Коментари Харесай

86 нобелови лауреати: Освободете децата, отвлечени от Хамас, по време на атаката срещу Израел

Израелското министерство на външните работи разгласява петиция, подписана от 86 нобелови лауреати, с която изискват освобождение на децата, отвлечени от Хамас по време на офанзивата против Израел. Петицията, адресирана до генералния секретар на Организация на обединените нации и международните водачи, е трогателна и неоправдателна.

Ето и цялостния текст:

„ 86 нобелови лауреати заеха позиция, подавайки откровена петиция, адресирана до генералния секретар на Организация на обединените нации, Антонио Гутериш, и до водачите на нациите по света. Тази петиция носи бездънен честен императив: неотложно освобождение на отвлечените деца в Газа “.

Лауреатите показват прочувствено обръщение: „ В аналите на човешката история са се водили войни, само че човечеството поредно е патило границата сред военните дейности и военните закононарушения. Никоя война не би трябвало да оправдава всеобщите жестокости. Никоя война не възстановява актовете на обезчестяване и изтезания. Войната в никакъв случай няма да разреши отвличането на почтени деца. "

„ По време на офанзивата Хамас отвлече стотици израелски бойци и цивилни, в това число деца на възраст от шест месеца до 18 години. Децата в никакъв случай не би трябвало да се считат за пешки на бойното поле “, акцентират лауреатите.

Те са обединени в моралното си искане за неотложно освобождение на тези отвлечени деца и декларират:

" Душата на детето е друга от душата на възрастния. Наш заветен дълг е да защитим почтените и уязвимите. Наш заветен дълг е да спасим нашите деца. Тревожните облици и думите, на които сме очевидци през днешния ден, провокират мемоари за по-мрачни времена, времена, които ние, човечеството, се надявахме да оставим зад тила си. "

Подписалите петицията настояват недвусмислено, че отвличането и лишаването от независимост на деца е военно закононарушение и дълбока морална неправда против човечеството като цяло. Посланието им приключва със силем апел „ Пуснете децата да си вървят “.

Тази невиждана петиция беше показана от професор Даниел Канеман, който съставлява носителите на Нобелова премия, и Алана Чайчик и Лиам Линдзи, родственици на отвлечените тригодишни близначки Ема и Джулия и петгодишната Амелия, които съставляват фамилиите на отвлечените деца на Израел.

Петицията е подкрепена от 86 от водещите международни учени и мислители, в това число носители на Нобелова премия като Ширин Ебади, притежател на Нобелова премия за мир за 2003 година, Елън Джонсън Сърлийф, притежател на Нобелова премия за мир за 2011 г.; Даниел Канеман, притежател на Нобелова премия за стопанска система през 2002 г.; Аарон Джихановер, притежател на Нобелова премия за химия за 2004 г.; Патрик Модиано, притежател на Нобелова премия за литература за 2014 г.; Хосе Рамос-Орта, притежател на Нобелова премия за мир през 1996 г.; Олга Токарчук, притежател на Нобелова премия за литература за 2018 година " Пълният лист на подписалите се е прибавен към петицията “, показва изказването на израелското министерство на външните работи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР