Израелският военен говорител Даниел Хагари каза в понеделник, че агенцията

...
Израелският военен говорител Даниел Хагари каза в понеделник, че агенцията
Коментари Харесай

Израел преброи 450 служители на ООН, сътрудничили на Хамас

Израелският боен представител Даниел Хагари сподели в понеделник, че организацията на Организация на обединените нации в Газа е наела над 450 военни оперативни служащи от " Хамас " и други въоръжени групировки. Израел е споделил тази разследваща информация с Организация на обединените нации, оповестява " Ройтерс ".

" Над 450 чиновници са военни оперативни служащи в терористични групи в Газа. Над 450. Това не е просто съвпадане. Това е систематично ", сподели контраадмирал Хагари на брифинг.

" Изпратихме информацията, която споделям в този момент, както и спомагателни разследващи данни, на нашите интернационалните сътрудници, в това число Организация на обединените нации ", сподели той.
 Израел: 190 чиновници на Организация на обединените нации в Газа са бойци на
Израел: 190 чиновници на Организация на обединените нации в Газа са бойци на " Хамас " и " Ислямски джихад "

Редица страни стопираха финансирането за организацията

Външният министър на Израел сподели в понеделник, че е отзовал посланика на страната в Организация на обединените нации за консултация поради хипотетични опити на Организация на обединените нации да премълчи отчет за полово принуждение, осъществено от " Хамас ".

" Наредих на нашия дипломат в Организация на обединените нации Гилад Ердан да се върне в Израел за незабавни съвещания по отношение на опита да бъде неизречен сериозният отчет на Организация на обединените нации за всеобщите изнасилвания, осъществени от Хамас и неговите помагачи на 7 октомври ", сподели външният министър Израел Кац в изказване.

Кац разкритикува генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, че не е свикал Съвета за сигурност, с цел да разиска констатациите и с цел да разгласи " Хамас " за терористична организация.

Организация на обединените нации отхвърли коментар. Специалният делегат на Организация на обединените нации за половото принуждение по време на спор Прамила Патън би трябвало да показа отчета обществено по-късно в понеделник.

В настрана изказване дипломат Ердан сподели: " Отне пет месеца на Организация на обединените нации, с цел да признае най-сетне шокиращите полови закононарушения, осъществени по време на офанзивата на Хамас на 7 октомври. "

Припомняме, че израелското разузнаване в отчет от януари удостовери, че някои чиновници на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци са взели участие в отвличания и убийства по време на нападението на 7 октомври, провокирало войната в Газа.

Докладът на разузнаването е дълго шест страници и накара редица страни да спрат финансирането за организацията.

В него се показва, че към 190 чиновници на UNRWA, в това число учители, са били и бойци на " Хамас " или " Ислямски джихад ". Включени са и имена и фотоси на 11 от тях. Това 1,5% от общия брой чиновници на организацията на Организация на обединените нации в Газа - 13 000.

Палестинците упрекнаха Израел във подправяне на информация, с цел да опетнят организацията, която твърди, че е уволнила някои чиновници и проверява обвиняванията.
 Австрия също стопира финансирането за Агенцията на палестинците на Организация на обединените нации
Австрия също стопира финансирането за Агенцията на палестинците на Организация на обединените нации

Настоява за цялостно следствие дали чиновници на организацията са забъркани в нападението на " Хамас "

След това редица страни оповестиха прекъсване финансирането на организацията. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР