Израелският външен министър Ели Коен осъди шефа на ООН Антонио

...
Израелският външен министър Ели Коен осъди шефа на ООН Антонио
Коментари Харесай

Израелският външен министър към Гутериш: В кой свят живеете?

Израелският външен министър Ели Коен осъди шефа на Организация на обединените нации Антонио Гутериш поради рецензиите му към израелските интервенции в Газа, като сподели детайлности за нападенията на „ Хамас “ против цивилни израелски жители, съобщи Агенция Франс Прес.

" Г-н общоприет секретар, в какъв свят живеете? " - с този въпрос Коен се обърна към Гутериш по време на съвещание на Съвета за сигурност, отдадено на рецесията.

По-късно Коен съобщи пред кореспонденти, че е отменил срещата си с Гутериш.

По-рано водачът на Организация на обединените нации упрекна Израел в " очевидни нарушавания " на интернационалното право, на фона на ударите против Газа в отговор на кървавото нахлуване на " Хамас " на 7 октомври. Той прикани за неотложно филантропично преустановяване на огъня.

Гутериш също по този начин съобщи, че нападенията на " Хамас " не са се случили " във вакуум ", като заприказва за " 56 години задушаваща окупация ", която понасяли палестинците.

" Как можете да се съгласите на преустановяване на огъня с някой, който се е заклел да убива и унищожава личното ви битие? ", попита Коен.

Отхвърляйки обвързването на насилието с окупацията, Коен съобщи, че с изтеглянето си през 2005 година Израел е предал Газа на палестинците " до последния милиметър ".

По-рано посланикът на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан прикани Гутериш да подаде оставка.

Говорител на Гутериш съобщи, че генералният секретар ще продължи срещата си във вторник с представители на фамилии, държани в плен от " Хамас " в Газа.На нея ще участва и представител на израелската задача, само че не и Коен, сподели представителят на Организация на обединените нации. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР