Израелският премиер Бенямин Нетаняху отново се зарече да победи палестинската

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху отново се зарече да победи палестинската
Коментари Харесай

Нетаняху: „Новите нацисти“ от „Хамас“ ще извършат нови кланета

И зраелският министър председател Бенямин Нетаняху още веднъж се зарече да победи палестинската ислямистка организация „ Хамас “ в линията Газа, съобщи ДПА.

„ Ако не отстраняваме терористите от „ Хамас “, тези „ нови нацисти “, идващото кръвопролитие е единствено въпрос на време “, сподели той на конференция в Тел Авив.

Основният урок от Холокоста е, че " единствено на себе си можем да разчитаме да се защитим " , сподели Нетаняху. 

Денят за възпоменание на жертвите на Холокоста беше маркиран в събота в интернационален проект, напомня ДПА.

Междувременно Нетаняху прикани Катар да окаже напън върху " Хамас " да освободи оставащите в плен заложници, които взе при офанзивата си против страната му на 7 октомври, съобщи Ройтерс.

" Малкото, само че богато и авторитетно емирство на брега на Персийския залив би трябвало да употребява лостовите, с които разполага, при изискване че финансира палестинското ислямистко придвижване и е подслонило негови водачи ", сподели Нетаняху.

Самият началник на " Хамас " Исмаил Хания живее в заточение в Катар.

Попитан от кореспонденти за свое изявление при закрити врата, аудиозапис на което изтече по израелска телевизия тази седмица, че няма да благодари на емирството за неговите посреднически старания и счита ролята му като цяло за проблематична, Нетаняху отговори сбито: " Не вземам думите си назад. "

А на този декор хиляди хора демонстрираха в центъра на Тел Авив с искане за оставката на Нетаняху.  Те го упрекнаха, че провокира разделяне страната и отхвърля своята персонална отговорност за събитията, довели до клането на „ Хамас “ в Южен Израел на 7 октомври.

Бойци от „ Хамас “ и други палестински екстремистки групи убиха повече от 1200 души, в това число стотици цивилни, и взеха повече от 200 други за заложници. 

Израел стартира огромна военна атака в линията Газа като възмездие за офанзивите.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР