Израелският премиер Бенямин Нетаняху опроверга днес появили се твърдения, че

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху опроверга днес появили се твърдения, че
Коментари Харесай

Нетаняху: Военните действия на Израел се базират на собствените му преценки

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху опроверга през днешния ден появили се изказвания, че Съединени американски щати са убедили Израел да не уголемява военните си дейности, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Видях подправени изявления, в които се твърди, че Съединени американски щати са ни попречили и ни пречат да правим бойни интервенции в района ", съобщи Нетаняху на седмичното съвещание на кабинета, без да посочи за кои известия става дума.

" Това не е правилно. Израел е суверенна страна. Решенията ни във войната се основават на нашите оперативни съображения и аз няма да встъпвам в детайлности за това ".

В. " Уолстрийт джърнъл " заяви през вчерашния ден, че Нетаняху е бил уверен от американския президент Джо Байдън да не нападна въоръжената формация " Хизбула " в Ливан заради опасения, че тя ще предприеме против Израел нахлуване, сходно на това на " Хамас " на 7 октомври против селища в Южен Израел.

Нетаняху през днешния ден акцентира, че дейностите на Израел " не са подбудени от външен напън ". " Решението по какъв начин да използваме силите си е без значение решение на ЦАХАЛ (Израелските сили за защита - бел. ред.) и на никой различен ", съобщи той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР