Израелският премиер Бенямин Нетаняху не беше достатъчно подготвен за нападение

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху не беше достатъчно подготвен за нападение
Коментари Харесай

Тръмп: Нетаняху не беше достатъчно подготвен за нападение от страна на Хамас

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху не беше задоволително квалифициран за нахлуване от страна на палестинското придвижване Хамас. Това мнение изрази някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

“Той не беше подготвен и Израел не беше подготвен. Ако Тръмп беше президент на Съединените щати, те въобще нямаше да би трябвало да се приготвят ”, сподели политикът пред Fox News. Бившият водач на Съединени американски щати също разкритикува дейностите на израелските разследващи служби, отбелязвайки, че “хиляди хора са знаели какво се случва ”, само че въпреки всичко не са могли да предотвратят ескалирането на обстановката.

По-рано в обществената мрежа Truth Social Тръмп написа, че ескалацията на палестинско-израелския спор не би се случила, в случай че той беше отпред на администрацията на Съединени американски щати.

Новото изостряне на обстановката в Близкия изток стартира на 7 октомври, когато след обстрел на Израел от Ивицата Газа група бойци на Хамас навлязоха на територията на еврейската страна. Хамас назовава офанзивата си отговор на дейностите на израелските управляващи против джамията Ал-Акса на Храмовия рид в Йерусалим. Израел разгласи прекосяване към положение на война, начало на военната интервенция “Железни мечове ” и цялостна обсада на линията Газа. Продължават конфликтите на Западния бряг, има съвместен обстрел на границата с Ливан.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР