Израелският премиер Бенямин Нетаняху изключи възможността за прекратяване на огъня

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху изключи възможността за прекратяване на огъня
Коментари Харесай

Нетаняху: Първо изтребваме Хамас, после прекратяваме огъня

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху изключи опцията за преустановяване на огъня в линията Газа преди елиминирането на " Хамас ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че терористичната формация желае Израел първо да приключи военните дейности, преди да бъдат освободени още заложниците, отвлечени при офанзивата против еврейската страна на 7 октомври.

" Продължаваме войната до дъно. Тя няма да спре, до момента в който " Хамас " не бъде отстранена, до успеха. Тези, които считат, че ще спрем, нямат връзка с действителността ", сподели израелският министър председател във видео изказване, оповестено от неговата канцелария.

Нетаняху съобщи това на фона на засилващите се апели за преустановяване на огъня за облекчение на обстановката на цивилните палестинци в линията Газа.

По-рано днес  " Хамас " заяви, че неговият най-високопоставен водач Исмаил Хания е дошъл в Кайро за диалози по отношение на спора.

Преговорите за филантропична пауза и освобождение на заложници са " доста съществени ", съобщи през днешния ден представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, представен от Ройтерс.

Той изрази удовлетворение, че филантропична помощ от Йордания е пристигнала в линията Газа.

В Съвета за сигурност в това време се водят договаряния за гласоподаване на резолюция за войната. Текстът наложително би трябвало да включва наказание на " Хамас ", даде да се разбере Джон Кърби. Съединените щати, които са главен съдружник на Израел, имат право на несъгласие.

Министерството на здравеопазването на следената от " Хамас " линия Газа в това време разгласи, че 12 палестинци са били убити при израелски въздушни удари по къщи и джамия в град Рафах, в най-южната част на крайбрежната територия, съобщи Франс прес. Тези данни не са тествани по самостоятелен път.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР